Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 06-Οκτ-2020 15:53

  Κ. Τασούλας: Τέλος οι διορισμοί συγγενών α’ και β’ βαθμού από την Βουλή

  Κ. Τασούλας: Τέλος οι διορισμοί συγγενών α’ και β’ βαθμού από την Βουλή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τέλος στους διορισμούς συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού βάσει των αλλαγών του Κανονισμού της Βουλής όπως προανήγγειλε Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. Παράλληλα επισήμανε ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής δεν συνεπάγεται ποινές στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

  Ο ίδιος προανήγγειλε σειρά καθιέρωσης κωλυμάτων στον Κανονισμό της Βουλής μεταξύ των οποίων ασυμβίβαστο για συγγενείς α’ και β’ βαθμού ως τον μοναδικό τρόπο προκειμένου να μην διοριστεί στην Βουλή η κ. Ζαρούλια. "Η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής με μια ανεκτή, ελάχιστη αναδρομικότητα είναι ο μόνος τρόπος, βέβαια η αυριανή απόφαση μπορεί να μας καθοδηγήσει σε κάτι άλλο που δεν μπορώ να δω σήμερα, σημείωσε, ενώ σε ό,τι αφορά τυχόν χρηματική καταβολή (π.χ. κρατική επιδότηση κ.λπ.) υπενθύμισε ότι χρειάζεται αμετάκλητη αθωωτική απόφαση.

  Ο Πρόεδρος της Βουλής με αφορμή την υπόθεση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητό υπάλληλο αορίστου χρόνου στην Βουλή από τον σύζυγό της και επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο σημείωσε ότι δεν υπάρχει στον Κανονισμό το κώλυμα που υπάρχει στο νόμο για το επιτελικό κράτος ότι οι μετακλητοί υπάλληλοι δεν μπορεί να είναι σύζυγοι, συμβίοι και συγγενείς α’ και β’ βαθμού αυτού που τους διορίζει. "Υπέθετα ότι υπάρχει γι’ αυτό και έκανε πάνω από 20 μέρες για να το υπογράψω", παραδέχτηκε ο κ. Τασούλας. "Η πρώτη κίνηση είναι να προτείνω στην επιτροπή του Κανονισμού την καθιέρωση αυτού του κωλύματος" συμπλήρωσε.

  Ο ίδιος επισήμανε ότι υπάρχει και άλλη μια ασφαλιστική δικλείδα "που δεν πιάνει τις περιπτώσεις σαν της Ζαρούλια": Τόσο στο Δημόσιο, όσο στον Κανονισμό της Βουλής υπάρχει μία απαγόρευση όταν έχεις υποδικία για κάποια πολύ σοβαρά κακουργήματα (π.χ. δωροδοκία κλοπή απιστία συκοφαντική δυσφήμηση καθ’ επανάληψη) "μεταξύ αυτών όμως των αδικημάτων περιλαμβάνεται το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Αυτό θα προστεθεί, έτσι στα κωλύματα θα μπει και η υποδικία σε εγκληματική οργάνωση".

  Μ. Ντ.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ