Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 05-Οκτ-2020 12:49

  Στ. Πέτσας: Δεν εξετάζουμε κανένα πρόσθετο μέτρο - Ματαιώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου

  Πέτσας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.32

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Δεν εξετάζουμε κανένα πρόσθετο μέτρο", τονίζει η κυβέρνηση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέτωπο της πανδημίας, εν αναμονή του αποτυπώματος που θα αφήσουν οι παρεμβάσεις, οι οποίες ήρθαν στο προσκήνιο πριν από δύο εβδομάδες.

  "Η εικόνα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μία εικόνα σταθεροποίησης και όχι επιθετικής αύξησης των κρουσμάτων, όπως υπήρχε η ανησυχία. Τα στοιχεία του Σαββατοκύριακου ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Περιμένουμε και αυτές τις ημέρες που έχουμε κάνει αρκετά τεστ με τις κινητές μονάδες, προκειμένου να δούμε ποιο είναι το επιδημιολογικό φορτίο. Θετικό στοιχείο είναι ότι ο δείκτης θετικότητας παραμένει σε ελεγχόμενο επίπεδο και πολύ χαμηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Αναμένουμε να ακούσουμε από τους ειδικούς ποια είναι η προβολή τους για τις επόμενες ημέρες…Εάν συνεχίσουμε έτσι δε χρειάζεται κάποια νέα λήψη μέτρων για αυτό και έχει σημασία να εφαρμόσουμε τα μέτρα. Κυρίως, σε επαγγελματικούς χώρους, σε χώρους κοινωνικής φροντίδας", σημείωσε ο κ. Πέτσας.

  "Χρειάζεται εγρήγορση και όχι εφησυχασμός, διότι πολύ εύκολα μπορεί η εικόνα να αλλάξει δραματικά. Τα κρούσματα σε μονάδες κοινωνικής φροντίδας, όπως τα γηροκομεία, αλλά και σε χώρους εργασίας, όπου η μετάδοση γίνεται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο τη σημασία της ατομικής ευθύνης, της τήρησης των πρωτοκόλλων, της πιστής εφαρμογής των μέτρων που συνιστούν οι ειδικοί και θεσπίζει η Πολιτεία. Είναι, άλλωστε, ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, αλλά και για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Να συγκρατήσουμε, αλλά και να μειώσουμε τον αριθμό κρουσμάτων και διασωληνωμένων. Να συμπράξουμε όλοι για να σωθούν ζωές", συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Όσον αφορά στο σενάριο καθολικής χρήσης μάσκας, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι, σε πολλές περιπτώσεις, οι ειδικοί έχουν προτείνει πολλά μέτρα, τα οποία μπορεί να είναι στην εργαλειοθήκη, ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται κάποιο μετρό.

  "Η εκστρατεία ενημέρωσης "Μένουμε σπίτι” και "Μένουμε ασφαλείς” ολοκληρώθηκε 31 Μαΐου του 2020. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του "Θράκη ΝΕΤ” η εν λόγω εκπομπή προβλήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 2020. Οι ημερομηνίες μιλούν από μόνες τους και κάθε σύνδεση της επίμαχης εκπομπής με την εκστρατεία ενημέρωσης περνάει στη σφαίρα του αντιπολιτευτικά γελοίου. Αποδοκιμάζουμε κάθε μετάδοση περιεχομένου που προσκρούει στην επιστημονική αντίληψη και προωθεί θεωρίες συνωμοσίας. Εκθέτει, μάλιστα, όποιον δημιουργεί θόρυβο γύρω από τέτοιες απαράδεκτες απόψεις και το ΣΥΡΙΖΑ που το αναπαράγει. Ας προσέχουν μήπως στον κατήφορο που έχουν πάρει συναντηθούν με ανάλογες περιθωριακές απόψεις...", επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ματαίωση παρελάσεων

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε εξάλλου την ακύρωση των στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων της 28ης Οκτωβρίου.

  Η απόφαση της κυβέρνησης πάρθηκε με στόχο την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ