Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Οκτ-2020 19:29

  Τηλεδιάσκεψη του Τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΝΔ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση

  Τηλεδιάσκεψη του Τομέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΝΔ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης Ν. Παπαθανάση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τηλεδιάσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση πραγματοποίησε τη Δευτέρα ο Τομέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων της ΝΔ. 

  Ο κος Παπαθανάσης ανέφερε, μεταξύ άλλων: "Ο στόχος του πρωθυπουργού είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική χώρα της Ευρώπης ως προς την επιχειρηματικότητα. Επομένως απαιτείται η μείωση της γραφειοκρατίας και η επιτάχυνση των εγκριτικών διαδικασιών για την υπαγωγή όλων των έργων στον αναπτυξιακό νόμο. Η προσπάθεια, λοιπόν, επικεντρώνεται στο να αλλάξουμε τις διαδικασίες με νομοθετικές πρωτοβουλίες έτσι ώστε κανένα επιχειρηματικό σχέδιο να μην καθυστερεί στην έναρξή του. Επιδίωξή μας είναι εντός του 2021 να επανέλθουμε στις συνθήκες της οικονομίας πριν από την πανδημία του Covid-19 και να καταφέρουμε τη μεγέθυνσή της, σύμφωνα τα όσα ορίζουν οι στόχοι που έχουμε θέσει. Για την επίτευξη αυτών των στόχων δουλεύει συντονισμένα η κυβέρνηση. Ο Τομέας Ανάπτυξης και Επενδύσεων με επικεφαλής τον κ. Γ. Κουμπαράκη αλλά και όλοι εσείς με τις προσπάθειές σας στηρίζετε εμπράκτως αυτήν την κοινή προσπάθεια. Μια προσπάθεια που θα έχει ως αποτέλεσμα την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και την πατρίδα μας. 

  Στη τηλεδιάσκεψη εκτός από 80 μέλη του τομέα συμμετείχαν και ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, κος Γιώργος Στεργίου, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου του κόμματος, κος Στέλιος Κονταδάκης, ο Γενικός διευθυντής της ΝΔ, κος Γιάννης Μπρατάκος και ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, κος Άκης Μπάφας
   
  Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της ΝΔ κ. Γιώργος Κουμπαράκης ανέφερε πως: "Η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός στους ξένους επενδυτές παρά την αυξημένη αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει η κρίση της νόσου του κορονοϊού. Και αυτό επιβεβαιώνουν τα στοιχεία έρευνας γνωστής εταιρείας που αναφέρουν πως μόνο ένα 6% των επενδυτών που είχαν δηλώσει ότι προτίθενται να επενδύσουν στη χώρα μας φέτος, ματαιώνουν τα σχέδιά τους.
  Επίσης στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως σε ποσοστά που ξεπερνούν το 70%, οι επενδυτές έχουν θετική ή πολύ θετική άποψη, τόσο για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, όσο και για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, αλλά και για την ταχύτητα ψηφιοποίησης της δημόσιας διοίκησης στη διάρκεια της κρίσης. Τα στοιχεία αυτά φανερώνουν πως η αποκατάσταση του κλίματος της εμπιστοσύνης της χώρας μας παύει να είναι στόχος και αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα την οποία διαμόρφωσε η σημερινή κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης". 
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ