Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Οκτ-2020 18:15

  Αντιδράσεις για τον διορισμό Ελ. Ζαρούλια στη Βουλή - Κοινοβουλευτικές πηγές: Το προβλέπει ο Κανονισμός

  Αντιδράσεις για τον διορισμό Ελ. Ζαρούλια στη Βουλή - Κοινοβουλευτικές πηγές: Το προβλέπει ο Κανονισμός
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 19.49

  Στην Βουλή διορίστηκε ως μετακλητή υπάλληλος η πρώην βουλευτής και σύζυγος του επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένη Ζαρούλια.

  "Καλώς ή κακώς ήταν ένα δικαίωμα που άσκησε βάσει Κανονισμού", είναι το σχόλιο πηγών της Βουλής.

  Σημειώνεται ότι ο διορισμός έρχεται πέντε ημέρες πριν την έκδοση της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής ενώ το επίμαχο άρθρο του Κανονισμού της Βουλής βάσει του οποίου πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό ενός μετακλητού στην Βουλή είναι του 1997 και ουδείς τον έχει αλλάξει έκτοτε.

  "Με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, τα πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα έχουν δικαίωμα να ζητήσουν τον διορισμό μετακλητού υπαλλήλου. Ο πρώην πρόεδρος της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής ζήτησε να αρθεί ο διορισμός του προηγούμενου μετακλητού που είχε και ζήτησε τον διορισμό της κυρίας  Ζαρούλια", εξηγούν οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές.

  Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το αίτημα προς τον Πρόεδρο της Βουλής υπεβλήθη από τον Νίκο Μιχαλολιάκο την 1η Σεπτεμβρίου,  πριν την υπογραφή της σχετικής απόφασης.

  Για το θέμα του διορισμού Ζαρούλια έχει ήδη υπάρξει αντίδραση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο ο Κανονισμός της Βουλής - τον οποίο άλλαξε σε επί μέρους άρθρα και ο προηγούμενος πρόεδρος κ. Νίκος Βούτσης - είναι σαφής ως προς το επίμαχο σημείο.

  ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καμία δικαιολογία για τον διορισμό Ζαρούλια 5 μέρες πριν τη δικαστική απόφαση - Επικροτεί ο Μητσοτάκης;

  "Η απάντηση του κ. Τασούλα δείχνει ότι στην καλύτερη περίπτωση δεν έχει κατανοήσει τι έκανε. Καμία διαδικαστική δικαιολογία δεν μπορεί να γίνει δεκτή για την πολιτική επιλογή του με τον διορισμό της κα Ζαρούλια, ηγετικού στελέχους των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, πέντε μέρες πριν την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Αναρωτιόμαστε αν τουλάχιστον ο Κ. Μητσοτάκης κατανοεί το πολιτικό σφάλμα που αδυνατεί να κατανοήσει ο κ. Τασούλας ή επικροτεί την απόφαση του”.

  ΚΚΕ: Να ανακληθεί άμεσα η πρόσληψη

  Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ' όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας, τονίζει από την πλευρά του το ΚΚΕ.

  "Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής", καταλήγει ο Περισσός.

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020