Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Οκτ-2020 15:35

  Στην άτυπη συνάντηση υπουργών Υγείας της Ε.Ε. συμμετείχε ο Β. Κικίλιας

  Β. Κικίλιας: Βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Υγείας των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα τη μεταρρύθμιση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας , συμμετείχε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του γενικού διευθυντή του ΠΟΥ Tedros Adhanom και της επιτρόπου Υγείας της ΕΕ Στέλλας Κυριακίδου.

  Στην τοποθέτησή του, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο ΠΟΥ είναι ο ηγετικός οργανισμός παγκοσμίως στον τομέα της Υγείας, επισημαίνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις μεταρρυθμίσεις του, που συνδέονται με την Covid-19 αλλά και στα σημαντικά ζητήματα της εποχής μας, όπως η κλιματική αλλαγή και το μεταναστευτικό.

  Όπως είπε χαρακτηριστικά, "το μεταναστευτικό ζήτημα αποτελεί πρόκληση για την ΕΕ, λόγω της πίεσης από τις ροές στα ευρωπαϊκά σύνορα".

  Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο υπουργός Υγείας είπε ότι το Γραφείο Ευρώπης του ΠΟΥ πρέπει να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος των μεταρρυθμίσεων, βασισμένο στη στενή συνεργασία με την Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020