Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 29-Σεπ-2020 14:15

  Στην Βουλή νομοσχέδιο για τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας

  Στην Βουλή νομοσχέδιο για τροποποίηση του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών "Τροποποίηση Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, ρύθμιση οργανωτικών θεμάτων της Γενικής Γραμματείας Ιθαγένειας και της Γενικής Γραμματείας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών, ρυθμίσεις για την αναπτυξιακή προοπτική και την εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

  Με το νομοσχέδιο εκτός από τις αλλαγές στους όρους και προϋποθέσεις απόκτησης ιθαγένειας προβλέπεται η παράταση έως τέλος του έτους (31/12/2020) των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι".

  Σε ό,τι αφορά την ιθαγένεια τροποποιούνται αλλαγές στις προϋποθέσεις χορήγησής της μεταξύ των οποίων θα πιστοποιούνται με γραπτές εξετάσεις η επάρκεια γλώσσας, όπως επίσης οι γνώσεις γεωγραφίας, ιστορίας, πολιτισμού και των θεσμών του πολιτεύματος.

  Ακόμη επαναδιατυπώνονται προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένοι, οι λόγοι ασφαλείας που δεν πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του αλλοδαπού που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης καθώς οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την διακρίβωση ή μη ύπαρξης αυτών.

  Αναλυτικά η Αιτιολογική Έκθεση εδώ.

  Μ. Ντ.

   

   

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ