Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 28-Σεπ-2020 14:57

  Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση (και) για τη χρηματοδότηση στα κανάλια

  Επίθεση Τσίπρα στην Κυβέρνηση (και) για τη χρηματοδότηση στα κανάλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νίκης Ζορμπά

  Να πάρει πίσω την απόφαση για χρηματοδότηση 2 εκατ ευρώ στα κανάλια κάλεσε την Κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος απευθυνόμενος στους ιδιοκτήτες των καναλιών, ζήτησε να μην την δεχθούν. 

  Σε παρέμβασή του στην Βουλή στη συζήτηση για το νομοσχέδιο έκτακτων μέτρων  στήριξης λόγω του Ιανού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε την κριτική του για την οικονομική αλλά και υγειονομική διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, επιτιθέμενος και προσωπικά στον πρωθυπουργό, αφήνοντας αιχμές για ήσσονος προσπάθεια στήριξης των πληγέντων στην Καρδίτσα.

  Στο ίδιο πλαίσιο, άδραξε την ευκαιρία να ειρωνευτεί ξανά την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή κοινή δήλωση του έλληνα και του αμερικανού ΥΠΕΞ. 

  Σταχυολογώντας την ομιλία Τσίπρα είπε για: 

  ΜΜΕ

  Σπεύδετε να δώσετε σήμερα δύο εκατομμύρια στα κανάλια εθνικής εμβέλειας για την προβολή μηνυμάτων για την πανδημία που υποχρεούνται βάσει του νόμου να προβάλλουν δωρεάν. 

  Εμφανίζεστε σαν τον τοκογλύφο, σε μια περίοδο που τα κανάλια όντως αντιμετωπίζουν προβλήματα οικονομικά, όπως οι περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προβλήματα. 
  Να τους δώσετε λεφτά για να τα πάρετε πίσω σε προπαγάνδα και συκοφάντηση όσων σας κάνουν κριτική.

  Πάρτε πίσω τα 2 εκατ στα ΜΜΕ. Είναι ντροπή για τη δημοκρατία.
  Μην ευτελίζετε με αυτό το τρόπο τη δημοσιογραφία και την ενημέρωση.
   
  Και απευθύνομαι και στους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.
  Μην τα πάρετε αυτά τα χρήματα. Δώστε τα λεφτά αυτά στο ΕΣΥ. Δώστε τα τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας.
  Δε θα σας σώσουν 2 εκατομμύρια.
  Μη γίνεστε συνένοχοι μιας κυβέρνησης που θέλει να μετατρέψει τη χώρα στο πεδίο της ενημέρωσης, σε Ουγγαρία του Όρμπαν.


  Ιανό

  Επισκέφθηκα την πόλη σας την Καρδίτσα , για τέσσερις μέρες όχι μόνο δεν είχε πατήσει το πόδι του κλιμάκιο κυβενητικό αλλά ούτε καν η δημοτική και περιφερειακή αρχή.

  Τους υπαίτιους της καταστροφής, τους έκρυψε ο κ. Μητσοτάκης. Τον εδώ και πάνω από δέκα χρόνια Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όσο και το Δήμαρχο της Καρδίτσας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας. όλα τα ΜΜΕ έμαθαν το ονοματεπώνυμο μιας περιφερειάρχη, έφταιγε η περιφερειαρχης, Το όνομα του κ. Αφοραστού και του δημάρχου, δε θα το μάθουμε ποτέ σήμερα.


  Δέκα μέρες μετά και οι υποδομές σε ολόκληρο το νομό είναι καταστραμμένες. 
  Οι εργασίες αποκατάστασής άρχισαν με ρυθμό χελώνας, ενώ είναι ακόμα αποκλεισμένα χωριά και κάτοικοι σε ολόκληρο τον ορεινό όγκο των Αγράφων. 
  Γέφυρες και οδικό δίκτυο έχει καταστραφεί και  η επικοινωνία μαζί τους είναι και θα είναι για καιρό αδύνατη ή  στην καλύτερη περίπτωση προβληματική. Το ερώτημα που θέσαμε είναι γιατί δε σκεφτήκατε άμεσα τη ΜΟΜΑ; ή τις σκεφτήκατε αλλά δεν θέλατε να κανετε απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους για τη διόρθωση των ζημιών.


  Η εικόνα εξακολουθεί να θυμίζει βιβλική καταστροφή. 
  Από τις 7000 επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες στο Επιμελητήριο Καρδίτσας το 80%  έχει καταστραφεί ολοσχερώς ή έχει καταστροφές στο 60 έως 90% της εμπορικής τους περιουσίας και εσείς ομιλείτε  για "βοήθεια" κοροϊδία των 8000 ευρώ, όταν οι ζημιές τους ξεπερνούν τις 50.000 έως 200.000 ευρώ. 

  Μόλις πριν λίγο πληροφορήθηκα ότι δικαστικοί επιμελητές επιδίδουν πράξεις κατάσχεσης και διαταγές πληρωμής στους πληγέντες κατοίκους της Καρδίτσας. Να επιβλέψετε αν εφαρμόζετε ή όχι τις αναστολές και αν είναι αληθείς ή όχι οι καταγγελίες. Πώς γίνεται  τα αντανακλαστικα του πρωθυπουργού και των αρμοδιων Υπουργών του, να είναι άμεσα μόνο όταν πρόκειται για την απαλλαγή μεγαλοφειλετων ενώ στην Καρδίτσα οχι. Θα λογοδοτήσετε για την υποκρισία και την αναισθησία σας απέναντι στους ανθρώπους της μεσαίας τάξης. 

  Πανδημία


   
  Βγήκε ο κ. Μητσοτάκης να κάνει ένα διάγγελμα πριν φύγει για τριήμερο στη Τήνο, να μας πεί ότι αν τα πράγματα δε πάνε καλά θα φταίνε οι πολίτες. Ο ίδιος δε θα έχει καμία ευθύνη.
   
  Τώρα που 7 μήνες έχει αφήσει το ΕΣΥ ανοχύρωτο, που άνοιξε το τουρισμό χωρίς πρωτόκολλα για το χατίρι της TUI και των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων, που έχει αφήσει τους πολίτες χωρίς πρόσβαση σε δωρεάν τεστ, ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη.  Ευθύνη έχουν μόνο οι πολίτες. Αυτό λέγεται ανευθυνότητα και συκοφάντηση των πολιτών.
   
   
  Δεν προσλαμβάνετε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές, έχουμε 5% λιγότερους από ‘ο,τι είχαμε πέρυσι . Πόσο θα κόστιζε να νομοθετήσετε τη συνταγογράφηση του τεστ για όλους τους πολίτες δωρεάν και να το πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ στη τιμή που πραγματικά κοστίζει. 20-25 ευρω. πόσο θα κοστιζε; Προφανώς πολύ λιγότερα από αυτά που στα κανάλια.
  Αλλά βέβαια, έτσι δε θα έβγαζαν κέρδος και διάφοροι φίλοι σας. Σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια.Όπως και με τις ΜΕΘ 
  έχετε μετατρέψει την διαχείριση της  πανδημίας σε blame game. να στρέφονται ο ένας απέναντι στον άλλο
   
  έχετε βρει τον φταίχτη: οι πολίτες που δεν υπακούν και οι νέοι άνθρωποι. Αυτοί που αγωνίζονται στα σχολεία τους για να είναι ασφαλείς και να έχουν ποιοτική μόρφωση και εσείς τους εξισώνετε σκοπίμως με τους συνομωσιολόγους και το κίνημα κατά της μάσκας. 
   

   
  Συμφωνία Πρεσπών

   
  Πριν κατέβω από το βήμα να μη παραλείψω, για να μη λέτε ότι είμαι σε όλα σκληρός και αγενής μαζί σας,  να συγχαρώ τη κυβέρνηση και το κύριο Μητσοτάκη προσωπικά για το κοινό ανακοινωθέν που έβγαλε σήμερα ο υπουργός εξωτερικών με τον Αμερικανό ομόλογό του.
  Αναρτήθηκε αμετάφραστο σήμερα στην επίσημη σελίδα του ΥΠΕΞ και στο οποίο χαιρετίζουν μαζί, τόσο η ελληνική όσο και η Αμερικανική κυβέρνηση την Ιστορική όπως λένε,  Συμφωνία των Πρεσπών.
   
  Τώρα που συμφωνούμε λοιπόν ότι η Συμφωνία είναι ιστορική, φέρτε κύριοι της συμπολίτευσης να ψηφίζετε ένας ενας μια μια  τις συμφωνίες. Τώρα που βγάλατε τις περικεφαλαίες, δε πρόκειται να σας κατηγορήσει κανείς.
  Δεν είναι πολύ. Μία ψυχή που είναι να βγει ας βγει. Σας περιμένουμε.
   

      


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ