Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 24-Σεπ-2020 12:47

  Τηλεοπτικό "διάγγελμα" Μητσοτάκη για τον κορονοϊό σήμερα στις 18.00

  Τηλεοπτικό "διάγγελμα" Μητσοτάκη για τον κορονοϊό σήμερα στις 18.00
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Νέο τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες θα απευθύνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 6 το απόγευμα, με αιχμή της παρέμβασης το μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού.

  Όπως τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πει για lockdown, ενώ θα περιγράψει σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε σήμερα και τι πρέπει να γίνει, προκειμένου η χώρα να κερδίσει το στοίχημα στο μέτωπο της πανδημίας.

  "Δε θα μιλήσει για κανένα πρόσθετο μέτρο σήμερα ο πρωθυπουργός", διεμήνυσε ο κ. Πέτσας. 

  Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι η καλύτερη επιδημιολογική εικόνα στην Ελλάδα, σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες, δεν οδηγεί σε εφησυχασμό, αλλά σε εγρήγορση προκειμένου αυτή να βελτιωθεί.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επαναλαμβάνοντας τα μηνύματα που εκπέμπονται για την οικονομία, διεμήνυσε, εκ νέου, ότι στρατηγική είναι η στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων. 

  "Η πανδημία εξελίσσεται δυναμικά. Και η στρατηγική μας απέναντι στον κορονοϊό, για να είναι αποτελεσματική, είναι επίσης δυναμική, και καθορίζεται από την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων. Από τον Ιούλιο και κυρίως από τις αρχές Αυγούστου και μετά, παίρνουμε πρόσθετα μέτρα, είτε τοπικού χαρακτήρα, είτε οριζόντια", ανέφερε. "Παρά τα μέτρα αυτά, τα κρούσματα έχουν σταθεροποιηθεί σ’ ένα μεγάλο ύψος, με τα περισσότερα από αυτά να καταγράφονται στην Αττική. Είναι κατά συνέπεια επιτακτική ανάγκη να τηρούμε όλοι τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή μας. Τηρώντας τις συστάσεις των ειδικών, προστατεύουμε κατ’ αρχήν τη ζωή μας και τη ζωή των δικών μας. Προστατεύουμε ταυτόχρονα τη δουλειά μας. Τον τζίρο της επιχείρησης που δουλεύουμε, δηλαδή το εισόδημά μας. Τους συναδέλφους μας, με τους οποίους συναναστρεφόμαστε καθημερινά. Ενώ προσφέρουμε και στους δικούς μας ανθρώπους, που μας περιμένουν όταν γυρνάμε στο σπίτι – τους παππούδες και τις γιαγιάδες, τους γονείς και τα παιδιά μας. Προκειμένου να αποφύγουμε σκληρότερα μέτρα που θα κοστίσουν και στην οικονομία και σε ολόκληρη την κοινωνία είναι επομένως επιτακτική ανάγκη να εφαρμόζουμε όλοι, σχολαστικά, τα μέτρα που επιδεικνύουν οι ειδικοί και αποφασίζει η Πολιτεία", συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας.

  Νέες ανακοινώσεις για την άμεση αύξηση του στόλου των λεωφορείων

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι μείζονος σημασίας ζήτημα είναι η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους και ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

  "Η πολιτική μας για τη μείωση της συμφόρησης βασίζεται στο τρίπτυχο, περισσότερα λεωφορεία, υποχρεωτική τηλεργασία σε ποσοστό 40% όπου είναι εφικτό, καθώς και κυλιόμενο ωράριο για να περιοριστεί ο αριθμός των επιβατών που βρίσκεται την ίδια στιγμή σε αποβάθρες και στάσεις. Ειδικά για τα λεωφορεία, από τα στοιχεία, του ΟΑΣΑ, γίνεται σαφές ότι η πληρότητα - άνω του 65% - των οχημάτων στις ώρες αιχμής δεν ξεπερνά το 5,5 %. Υπογραμμίζεται ότι από τα 850 οχήματα που παραλάβαμε, σήμερα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας 1.100 λεωφορεία, χωρητικότητας από 60 έως 150 ατόμων. Επειδή όμως, τα περισσότερα λεωφορεία, σε αυτή τη συγκυρία, είναι απαραίτητα, θα γίνουν τις προσεχείς ημέρες και νέες ανακοινώσεις για την άμεση αύξηση του στόλου με δεκάδες λεωφορεία προκειμένου να δρομολογηθούν περισσότερα στις γραμμές που υπάρχει συμφόρηση κατά τις ώρες αιχμής. Υπογραμμίζεται ακόμη ότι στα μέσα Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου, θα έχουμε την πρώτη παράδοση λεωφορείων από συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα", επεσήμανε. 

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Αδ. Γεωργιάδης: Το lockdown δεν θα γίνει ούτε αύριο ούτε μεθαύριο - Δίνουμε μάχη να το αποφύγουμε

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ