Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Σεπ-2020 13:01

  Θ. Λιβάνιος: Οι δήμοι πρέπει να απομακρύνουν τις παράνομες πινακίδες

  Θοδωρης Λιβάνιος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Χρονοδιάγραμμα μιας εβδομάδας μετά την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου στους Δήμους προκειμένου να απομακρύνουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος, κατά την διάρκεια ενημέρωσης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

  Συγκεκριμένα ενημερώνοντας για την πορεία εφαρμογής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) του Ιουλίου, που καθορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις προβολής της υπαίθριας διαφήμισης, ο κ. Λιβάνιος επεσήμανε ότι, αν και πέρασαν δύο μήνες από την έκδοσή της, δεν έχει υπάρξει ακόμη η απαιτούμενη προσαρμογή.

  Αφού υπενθύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη δυνατότητα να καθορίσει και αυστηρότερες προδιαγραφές από αυτές που ορίζει η ΚΥΑ, στάθηκε ιδιαίτερα στην ευχέρεια των πολιτών, να αναφέρουν - με ένα "κλικ" όπως είπε - στις ιστοσελίδες των Δήμων, τα σημεία που υπάρχουν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.

  Ο κ. Λιβάνιος επέμενε ιδιαίτερα στην αρμοδιότητα των Δήμων για τις υπαίθριες πινακίδες, λέγοντας ότι με νομοτεχνική βελτίωση θα ορίζεται ότι την ευθύνη του ξηλώματος πινακίδων σε μεγάλες οδικές αρτηρίες που υπάγονται στην Περιφέρεια, θα αναλάβουν οι Δήμοι.

  Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Λιβάνιος,  στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας που επικαλύπτονται από αυτοκόλλητα ομαδικών συνδέσμων, λέγοντας ότι η ευθύνη για τον καθαρισμό τους ανήκει στους Δήμους.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ