Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Σεπ-2020 18:12

  Ζαριφόπουλος: "Ένα έργο έκανε  ΣΥΡΙΖΑ, την ηλεκτρονική διαιτησία κι αυτή με προβλήματα"

  Ζαριφόπουλος: "Ένα έργο έκανε  ΣΥΡΙΖΑ, την ηλεκτρονική διαιτησία κι αυτή με προβλήματα"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την πατρότητα λειτουργίας του gov.gr διεκδίκησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Πούλου, προκαλώντας την άμεση αντίδραση του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλου. "Ένα έργο έφτιαξε όντως η προηγούμενη κυβέρνηση, την ηλεκτρονική διαιτησία, κι αυτό έχει προβλήματα", είπε ο υφυπουργός, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

  "Ακούσαμε από την βουλευτή να αποκαλεί το gov.gr  ως εμβληματικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. Από πού προκύπτει αυτό;" σημείωσε ο κ. Ζαριφόπουλος. Και στην συνέχεια αναφέρθηκε στο μοναδικό, όπως είπε, έργο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης επί ΣΥΡΙΖΑ, το VAR.

  "Μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού καταφέραμε να φτιάξουμε και να  αναπτύξουμε υπηρεσίες μέσω του Gov.gr χρήσιμες στον πολίτη. Πάνω από 3 εκατομμύρια κλικ από πολίτες που εξυπηρετήθηκαν , έδειξαν την απήχηση που έχει. Και θα συνεχίσουμε. Μην λέτε όμως κιόλας ότι το gov.gr είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ".

  Νωρίτερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε την χρησιμότητα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην εξυπηρέτηση όχι μόνο των κατοίκων της Ελλάδας αλλά και των αποδήμων. Όπως είπε πάνω από 300.000 απόδημοι εξυπηρετήθηκαν σε υποθέσεις με έγγραφα από το δημόσιο χωρίς γραφειοκρατία και αυτοπρόσωπη παρουσία.

  Μ. Ντ. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ