Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Σεπ-2020 19:01

  Αλ. Πατέλης: Έμφαση σε ψηφιακές επενδύσεις και ενεργειακή μετάβαση

  Αλ. Πατέλης: Έμφαση σε ψηφιακές επενδύσεις και ενεργειακή μετάβαση
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις μεγάλες δυνατότητες που υπάρχουν για επενδύσεις στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς όπως στο πεδίο της ψηφιοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης αναφέρθηκε ο Eπικεφαλής Σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο 15ο ετήσιο Greek Roadshow που διοργανώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών. 

  Ο κ. Πατέλης αναφέρθηκε εκτενώς στο σχέδιο ανάκαμψης της ΕΕ επισημαίνοντας τους βασικούς άξονες επενδύσεων αλλά και μεταρρυθμίσεων αναφέροντας πως η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα θα είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων. 

  Όπως είπε οι μεταρρυθμίσεις θα είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό στοιχείο του προγράμματος, φέρνοντας ως παράδειγμα - μεταξύ άλλων - και ένα σύστημα εκπαίδευσης το οποίο θα συνδέει τη δευτεροβάθμια με τα πανεπιστήμια. 

  Αναφέρθηκε στην έμφαση που η ΕΕ θέλει να δίνεται σε πράσινη και ψηφιακή μετάβαση και στις δυνατότητες για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης όχι μόνο των κατοικιών, αλλά και της αποδοτικότητας των κρατικών κτιρίων και των βιομηχανικών και τουριστικών εγκαταστάσεων. Επίσης μίλησε για τις μεγάλες δυνατότητες στο πεδίο της ψηφιοποίησης αλλά και στις επενδύσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της κατάρτισης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ