Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 16-Σεπ-2020 15:33

  Αυγενάκης: Δώστε χώρο για να μπει νέο αίμα στις Ομοσπονδίες

  Αυγενάκης: Δώστε χώρο για να μπει νέο αίμα στις Ομοσπονδίες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Έκκληση στα κόμματα και στους βουλευτές να στηρίξουν την πρωτοβουλία για την ανανέωση Διοικήσεων των Αθλητικών φορέων έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

  "Δώστε χώρο για να μπει νέο αίμα στις Ομοσπονδίες" τόνισε, ενώ νωρίτερα διαβεβαίωσε για την βούληση της κυβέρνησης "να βάλει τάξη στο χάος" που επικρατεί στον τομέα των προπονητών, των Σωματείων, των αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και των αθλητών με την δημιουργία των αντίστοιχων Μητρώων.

  Μιλώντας στην επεξεργασία του νομοσχεδίου "Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου των αρχαιρεσιών των αθλητικών φορέων, διακρινόμενοι συνοδοί αθλητών ΑμεΑ, σύσταση Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή(Ε.Ο.Ε), Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Π.Ε.) και άλλες διατάξεις" ο κ. Αυγενάκης εστίασε στα δύο αυτά ζητήματα: την ανάγκη ανανέωσης των προσώπων που διοικούν τις Αθλητικές Ομοσπονδίες αλλά και την ανάγκη "να μπει τάξη στο χάος" στην λειτουργία εκατοντάδων χιλιάδων σωματείων και αθλημάτων σε ολόκληρη την χώρα.

  "Πάρτε κι εσείς ένα κομμάτι της ευθύνης για μια κυβέρνηση που κάνει το αυτονόητο. Ρωτήστε τους προηγούμενους γιατί δεν προχώρησαν. Θέλουμε τάξη, διαφάνεια και δημοκρατικότητα στον χώρο του Αθλητισμού. Εμείς δεν το βάλαμε κάτω, προχωρήσαμε" τόνισε.

  Ως προς το πρώτο - το οποίο προκαλεί την σφοδρότατη αντίδραση των ίδιων των Ομοσπονδιών (πχ Μπάσκετ, Κολύμβηση, Ιστιοπλοΐα κλπ)- επέκρινε το γεγονός μη εναρμόνισης του Καταστατικού τους ως όφειλαν. "Εμείς δεν λέμε ότι οι σημερινές Διοικήσεις δεν έκαναν καταπληκτικό έργο, ότι δεν ήταν άξιοι, αλλά όταν μένουν τα ίδια πρόσωπα πολλά χρόνια χάνεις τον ρυθμό εξέλιξης ενός αθλήματος, παγιώνονται καταστάσεις. Χρειάζεται ανανέωση και ενεργοποίηση περισσότερων Ελλήνων που θέλουν να προσφέρουν αφιλοκερδώς σε άθλημα που αγαπούν".

  Σε αυτή την κατεύθυνση ζήτησε την στήριξη των κομμάτων στο ενιαίο ψηφοδέλτιο λέγοντας πως "δεν πρέπει να υπάρχει κομματικοποίηση στον αθλητισμό, αλλά να στηρίξουμε προσωπικότητες" αλλά και στην ποσόστωση κατά ένα τρίτου των γυναικών στις Διοικήσεις.

  "Φτιάχνετε νέα τζάκια"

  Από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης ο εισηγητής Θάνος Μωραϊτης για τις αλλαγές στην εκλογή των Διοικήσεων Ομοσπονδιών κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "φτιάχνει νέα τζάκια" και ζήτησε "να δοθούν πραγματικά εργαλεία στις Ομοσπονδίες ώστε να λύνουν προβλήματα. Να δείξετε εμπιστοσύνη" είπε.

  Ως προς την λειτουργία των Σωματείων ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε την ανάγκη να σπεύσουν να εγγραφούν στο Μητρώο όσα δεν τον έχουν κάνει ήδη. "Ξέρετε πως αν ένα παιδί είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό άθλημα πάρει βαθμούς και διακριθεί σε ένα άθλημα για να εισαχθεί σε ένα πανεπιστήμιο, δεν μπορεί να κάνει χρήση του πλεονεκτήματος γιατί το σωματείο που πήγαινε από παιδί  δεν είναι καταγεγραμμένο;" είπε.

  "Δεν υπάρχει Μητρώο Σωματείων, ούτε αθλητικών εγκαταστάσεων. Όμως το ξεκινήσαμε , δημιουργούμε μητρών με το όνομα Πέλοπας, άρα σε λίγο θα έχουμε εικόνα σε όλη την χώρα τι εγκαταστάσεις υπάρχουν, πως χρησιμοποιούνται κλπ. Το επόμενο είναι το Μητρώο προπονητών και Μητρώο Αθλητών . Σε ορισμένα αθλήματα πχ στο ποδόσφαιρο υπάρχει χάος., σε άλλα όπως το μπάσκετ λιγότερο".

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ