Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 20:04

  Νομοθετικές βελτιώσεις και μια βουλευτική τροπολογία έκανε δεκτές ο Β. Κικίλιας

  Β. Κικίλιας: Βάλε μια μάσκα, σώσε μια ζωή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε προσθήκες και νομοθετικές βελτιώσεις προχώρησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου του με την κύρωση των δύο ΠΝΠ του Αυγούστου.

  Παράλληλα, ανακοίνωσε πως κάνει αποδεκτή την βουλευτική τροπολογία που κατέθεσε ο Β' αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου που αφορά ζητήματα προσωπικού του Βοστάνειου Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

  Ο υπουργός Υγείας, επίσης , δεσμεύτηκε ότι στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών για την "Κύρωση της δωρεάς του Ωνάσειου Ιδρύματος και άλλες διατάξεις" εκεί θα ενσωματωθούν οι προτάσεις της τροπολογία του τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού "για την παράταση του χρονικού ορίου της κρυοσυντηρήσεως ωαρίων, ωοθηκικού ιστού, σπερματοζωαρίων, ορχικού ιστού και γονιμοποιημένων ωαρίων σε ειδικές Τράπεζες Κρυοσυντήρησης"

  Αναφερόμενος, στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας που αφορά την παρακολούθηση των αποθεμάτων των ΜΑΦ και των μέσω ατομικής προστασίας , ο κ. Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι θεσπίζεται η πρόβλεψη , ότι εάν το ποσοστό των μέσων ατομικής προστασίας που κάνουν οι υγειονομικές περιφέρειες, βάση διαγωνισμού, πέσει κάτω από τον αριθμό ασφαλείας να μπορούμε μέσω της ΙΦΕΤ ΑΕ να προχωρήσουμε σε διαγωνισμούς για την εξασφάλιση επαρκών μέσων προστασίας για τους κρίσιμους μήνες του κορονοϊού

  Σχετικά με τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που προχώρησε ο υπουργός είναι η επέκταση των Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνους, της υπ' αριθμόν 3 διάταξης , από τις 31.6.2021 που αναγράφεται στις 31.12.2021

  Επίσης, ο κ. Βασίλης Κικίλιας διευκρίνισε ότι το claw back που αναφέρεται στις υπ αριθμόν 4 και 5 διάταξης της ΠΝΠ, αυτό αφορά την έξω-νοσοκομειακή δαπάνη και υπολογίζεται από 1.7. 2020 αντί από 1.1.2020 όπως είχε αναγραφεί.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ