Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 16:10

  Δόμνα Μιχαηλίδου: Η κυβέρνηση προνοεί για τους πιο ευάλωτους, στέκεται δίπλα στους εργαζομένους και προασπίζει τη δημόσια υγεία όλων μας

  Δόμνα Μιχαηλίδου: Η κυβέρνηση προνοεί για τους πιο ευάλωτους, στέκεται δίπλα στους εργαζομένους και προασπίζει τη δημόσια υγεία όλων μας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ψήφιση τροπολογίας για την παράταση των συμβάσεων εργασίας των 500 επαγγελματιών Υγείας που προσλήφθηκαν για την ενίσχυση 66 κέντρων κοινωνικής πρόνοιας και τεσσάρων προνοιακών φορέων, ζήτησε από την Ολομέλεια της Βουλής, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου.

  Πρόκειται για τους 500 επαγγελματίες Υγείας, γιατρούς, νοσηλευτές και τραπεζοκόμους, που προσλήφθηκαν με την ΠΝΠ της 14ης Μαρτίου 2020 με τα μέτρα την ενίσχυση και των προνοιακών δομών εξαιτίας της πανδημίας.

  Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τόνισε ότι πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν "η ασφάλεια όλων των δομών της χώρας και η ενίσχυσή τους με κατάλληλο και αρκετό προσωπικό. Μέσα σε χρόνος ρεκόρ με την ΠΝΠ της 14ης Μαρτίου του 2020 προχωρήσαμε στο να προσλάβουμε 500 επαγγελματίες Υγείας σε 66 προνοιακές κλειστές δομές πρόνοιας, κέντρα κοινωνικής πρόνοιας αλλά και σε άλλους 4 προνοιακούς φορείς. Μέσα σε δύο μόλις εβδομάδες βγήκε η ΠΝΠ, υπογράφηκαν οι υπουργικές αποφάσεις που χρειαζόντουσαν για να εκδοθούν οι προκηρύξεις, πραγματοποιήθηκαν οι διαγωνισμοί και σε λιγότερο από ένα μήνα οι 500 γιατροί, νοσηλευτές, τραπεζοκόμοι, φροντιστές βρέθηκαν σε αυτές τις δομές".

  Εργαζόμενοι, όπως υπογράμμισε η κ. Μιχαηλίδου "απολύτως απαραίτητοι για την ασφαλή, ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία αυτών των δομών, αυξάνοντας έτσι και κατά 1/3 τις δυνατότητές τους"

  Η υφυπουργός σημείωσε ότι το μισθολογικό κόστος αυτών των εργαζομένων εξασφαλίσθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Αντίθετα, είπε, "θα επιστραφεί στον κρατικό προϋπολογισμό του υπουργείου, από το ευρωπαϊκό ταμείο το κόστος των 6 πρώτων μηνών εργασίας αυτών των εργαζομένων".

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ