Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Σεπ-2020 15:19

  Επέκταση επιδομάτων ανεργίας Ιουνίου-Αυγούστου για άλλους δύο μήνες

  Σχέδιο 4μηνης παράτασης και ρύθμισης σε έως 24 δόσεις για τις υπό αναστολή εισφορές
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την επέκταση της καταβολής επιδομάτων ανεργίας τα οποία έληξαν το διάστημα Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος κατά δύο μήνες προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

  Ο υπουργός, παρουσιάζοντας την τροπολογία με την οποία παρατείνεται για άλλους 3 μήνες η ασφαλιστική ικανότητα των επαγγελματιών που ήταν ασφαλιστικά ικανοί κατά τις 28/2, επιτέθηκε κατά όσων κατηγορούν την κυβέρνηση για αντεργατική πολιτική.

  "Άκουσα πολλά, ειπώθηκαν πολλά περί του ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει αντεργατική πολιτική. Πού τα είδατε ολ' αυτά, στο όνειρό σας;", τόνισε ο κ. Βρούτσης στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται και ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο και οι τροπολογίες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Αυγούστου.

  "Είναι αντεργατική η διάταξη  που επεκτείνει τις  αναστολές συμβάσεων εργασίας; Είναι αντεργατική η επέκταση  κατά δύο μήνες της καταβολής των επιδομάτων ανεργίας που έληγαν Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο;  Δικαίωμα σας να τοποθετείστε όπως θέλετε, αλλά να υπάρχει και ρεαλισμός", ανέφερε ο κ. Βρούτσης.  

  Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί αργά το βράδυ με ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε καταρχήν το ΚΚΕ και στην συνέχεια και ο ΣΥΡΙΖΑ.

  Με την τροπολογία επίσης, παρατείνεται έως την 31η. 12.2020 (αντί έως την 30η.9.2020) η προθεσμία για την υποβολή αίτησης (2ο στάδιο) οφειλετών - μη μισθωτών, που είχαν υποβάλει εμπρόθεσμα αίτηση (1ο στάδιο) στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για τον προσδιορισμό της οφειλής τους, στις περιπτώσεις που απαιτείται επιβεβαίωση των ασφαλιστικών τους στοιχείων ή οι οφειλές τους είναι υπό επεξεργασία.

  Μ. Νταλιάνη

  Αναλυτικά η τροπολογία εδώ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ