Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Σεπ-2020 09:38

  Άδ. Γεωργιάδης για Μόρια: Δεν είμαστε υποχρεωμένοι, εάν καίνε τα σπίτια, να τους δίνουμε καινούργια

  Εικόνα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Δεν αισθάνομαι καθόλου υποχρεωμένος κάθε φορά που καίνε αυτοί τα σπίτια που τους χτίζουμε να τους χτίζουμε καινούργια", τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας νωρίτερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

  "Πολύ στεναχωριέμαι που τους βλέπω έτσι, αλλά δεν μπορούμε να μην συνυπολογίσουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί έκαψαν τον καταυλισμό μόνοι τους", πρόσθεσε ο ίδιος.

  Παράλληλα ανέφερε πως "δεν θέλαμε να δείρουμε τους κάτοικους για να γίνουν κλειστές δομές".

  Μεταξύ άλλων σημείωσε πως είναι μια δυσάρεστη κατάσταση για κατοίκους που βλέπουν να είναι το νησί τους σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τους ανθρώπους που έχουν μείνει χωρίς κατάλυμα και είναι στους δρόμους και για την χώρα που παρουσιάζει αυτή την εικόνα του χάους και της ανοργανωσιάς.

  Όπως  εξήγησε, αυτή η δυσάρεστη κατάσταση προέκυψε από την ανεξέλεγκτη εισροή ανθρώπων στην Ελλάδα χωρίς να μας ρωτήσουν, από την δημιουργία της Μόριας που με τον χρόνο μεγάλωσε σε όγκο και αριθμό καθώς και από την αδυναμία μας να πείσουμε τους κατοίκους να φτιάξουμε κλειστές δομές πριν από οκτώ μήνες με τις γνωστές συγκρούσεις.

  Ο ίδιος τόνισε ότι οι κλειστές δομές θα πρέπει να γίνουν. "Το σχέδιο πρέπει να προχωρήσει". Παράλληλα, υπογράμμισε ότι υπάρχει μια σημαντική διαφορά σχετικά με τις αντιδράσεις των κατοίκων σε σχέση με πριν από οκτώ μήνες, με τους οποίους - όπως ο ίδιος ανέφερε- η κυβέρνηση μπορεί να συνεννοηθεί πολιτισμένα, καθώς πλέον έχουν μηδενιστεί οι ροές και είναι ένα διαχειρίσιμο θέμα. 

  "Όλοι είμαστε πλέον στο θέμα του μεταναστευτικού πιο ώριμοι", κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ