Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Σεπ-2020 15:59

  Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο αντιπολιτευτικό τέμπο: Η ύφεση ήρθε προ κορονοϊού

  Συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο αντιπολιτευτικό τέμπο: Η ύφεση ήρθε προ κορονοϊού
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης του Α. Τσίπρα στον πρωθυπουργό για την οικονομική διαχείριση της πανδημίας, η Κουμουνδούρου επιμένει στο ίδιο αντιπολιτευτικό τέμπο: Την ύφεση την έφερε ο Κ. Μητσοτάκης πριν από τον κορονοϊό. 

  Είναι ενδεικτικό το σχόλιο που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας την κυβέρνηση και τους υπουργούς για απόπειρα "ωραιοποίησης της δραματικής κατάστασης" και κάλυψης της "πολιτικής απάτης". 

  Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ με γραπτό σχόλιο αναφέρει ότι "Ο ένας μετά τον άλλον οι Υπουργοί του κ. Μητσοτάκη πασχίζουν σήμερα από το πρωί να τον καλύψουν, μετά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αποδίδοντας την πρωτοφανή ύφεση στον κορονοϊό.

  Ωστόσο, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι αμείλικτα, εκτός αν τα αμφισβητούν και αυτά. Επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Μητσοτάκης που θα έφερνε "ισχυρή ανάπτυξη", παρέλαβε ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο και έφερε τελικά ύφεση 0,9% ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019, τέσσερις μήνες πριν τον κορονοϊό". 

  Εν κατακλείδι, το "επιμύθιο" της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως: "Ό,τι και να πουν λοιπόν οι υπουργοί του, δεν μπορούν ούτε να ωραιοποιήσουν τη δραματική κατάσταση στην οποία οδηγούν την οικονομία, τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, ούτε φυσικά να δικαιολογήσουν την πολιτική απάτη του κ. Μητσοτάκη".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ