Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Σεπ-2020 15:01

  Βουλή: Αντιπαράθεση για τις διατάξεις αντιμετώπισης αναγκών λόγω πανδημίας και των συνεπειών της

  Βουλή: Αντιπαράθεση για τις διατάξεις αντιμετώπισης αναγκών λόγω πανδημίας και των συνεπειών της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές άρχισε η συζήτηση του σχεδίου νόμου με τις δύο ΠΝΠ του Αυγούστου που εισάγουν ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών στο ΕΣΥ, ρυθμίσεις για τη στήριξη της αγοράς εργασίας, τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της μετακίνησης των πολιτών. Στο νομοσχέδιο έχουν περιληφθεί και άλλες διατάξεις για την αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων και τα μέτρα για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας.

  Νέα Δημοκρατία

  "Το νομοσχέδιο πρέπει να τύχει ευρύτατης αποδοχής διότι δεν είναι δυνατό να παραβλέψει κανείς την τιτάνια προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για να θωρακιστεί η υγεία των πολιτών όσο και η οικονομία της χώρας, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της", είπε ο εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης και υπογράμμισε ότι τα ζητήματα που ρυθμίζονται με το νομοσχέδιο είναι κομβικά και επιζητούν τη σύγκλιση των πολιτικών δυνάμεων, προκειμένου η κοινωνία να πορευτεί ενωμένη και σίγουρη χωρίς ταλαντεύσεις.

  "Γίνεται ασφαλώς κατανοητό ότι υγειονομικές κρίσεις τέτοιου μεγέθους και βάθους δεν αντιμετωπίζονται με ευχολόγια ούτε με καθυστερήσεις και απαιτούν από μια κυβέρνηση εγρήγορση και αποφασιστικότητα από τις κρατικές δομές, συντονισμό και αποδοτικότητα, και από τους πολίτες συνεργασία και υπευθυνότητα. Η χώρα μας τηρουμένων των αναλογιών κέρδισε τα διεθνή εύσημα στην αντιμετώπιση της πανδημίας", είπε ο εισηγητής της ΝΔ.

  Ιδίως για τα μέτρα που αφορούν την εργασία είπε ότι οι δύο ΠΝΠ που έρχονται προς κύρωση, προβλέπουν δυνατότητα αναστολής για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, των συμβάσεων εργασίας εργαζομένων και σε επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα στους κλάδους του επισιτισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού καθώς και άλλους κλάδους που πλήττονται από την υγειονομική κρίση, πέραν των κλάδων στους οποίους η αναστολή των συμβάσεων είχε ήδη προβλεφθεί. Για τους κλάδους που ήδη ίσχυε η δυνατότητα αναστολής της εργασίας των εργαζομένων τους, δηλαδή του τουρισμού και των μεταφορών, δίνεται δυνατότητα παράτασης της αναστολής αυτής και για τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

  "Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η προσαρμογή των επιχειρήσεων στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αλλά κυρίως απλώνεται η ομπρέλα προστασίας για τους εργαζομένους τους. Επίσης διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής του μηχανισμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που θεσπίστηκε προκειμένου να ενταχθούν ακόμη περισσότεροι εργαζόμενοι σε αυτόν", είπε ο βουλευτής της ΝΔ και τόνισε πως αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη της "μεγάλης ευαισθησίας της κυβέρνησης για τον κόσμο της απασχόλησης στη δύσκολη εποχή της πανδημίας όπως αυτή καθρεφτίζεται στο έργο του υπουργείου Εργασίας που επιδιώκει την ενθάρρυνση νέων προσλήψεων σε καιρό κρίσης, τη διατήρηση θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, την αποτροπή απολύσεων εργαζομένων που δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο μηχανισμό". "Αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είναι εδώ για όλους και εγγυάται ότι κανείς δεν πρόκειται να ξεχαστεί", είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

  Αναφερόμενος στις διατάξεις για τη στήριξη του ΕΣΥ, ο κ. Τσαβδαρίδης υπογράμμισε ότι "λύνονται επιτέλους τα χέρια του ΕΚΑΒ να προβαίνει, κατά παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων, σε αγορές ανταλλακτικών ασθενοφόρων, προκειμένου να ανταποκρίνονται ταχύτερα στο έργο τους". Επισήμανε επίσης ότι επικαιροποιείται το πλαίσιο για την απασχόληση ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, με την προσθήκη και άλλων ειδικοτήτων που δεν είχαν προβλεφθεί στις προηγούμενες ΠΝΠ. Υπογράμμισε ακόμα ότι εκτός από τα νοσοκομεία, στους φορείς υποδοχής προστίθενται και τα κέντρα υγείας, ενώ ο ΕΟΔΥ αποκτά πρόσβαση στα μητρώα ασθενών.

  Για τον τομέα της Παιδείας, ο εισηγητής της ΝΔ παρατήρησε ότι με τις διατάξεις για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, γυρίζει μια νέα σελίδα για τη σύγχρονη μορφή εκπαιδευτικής διαδικασίας.

  ΣΥΡΙΖΑ

  Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστόλου επισήμανε ότι ενώ ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει με υπεύθυνη στάση το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δεν πράττει το ίδιο η κυβέρνηση, γιατί μετατρέπει την υπεύθυνη στάση των πολιτών σε προσωπικό θρίαμβο του κ. Μητσοτάκη και ότι βασικό της στόχος είναι η επικοινωνία και το πρόσκαιρο πολιτικό όφελος. "Το κάνατε και με την ολιγόλεπτη, δια ελικοπτέρου, επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Εύβοια. Επίσκεψη μόνο για την εικόνα", είπε ο κ. Αποστόλου και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πλάτη στην εθνική προσπάθεια, αλλά αυτή η στάση του υπονομεύεται από την κυβέρνηση που με πράξεις και παραλείψεις της σπέρνει τον πανικό. "Ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς σχέδιο, αποδεχθήκατε πληρότητα 100% στα αεροπλάνα και 85% στα πλοία γιατί έτσι σας απαίτησαν οι αεροπορικές εταιρείες και οι εφοπλιστές. Αποτύχατε να συντονίσετε τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές για την τήρηση των μέτρων, φτάσατε στο σημείο να αποκρύπτετε συστηματικά κρούσματα σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και αφήσατε χωρίς έλεγχο ευαίσθητους χώρους όπως τα γηροκομεία και οι δομές", είπε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και προειδοποίησε ότι η κατάσταση τείνει να βγει εκτός ελέγχου.

  Είπε ακόμη ότι υπάρχει κίνδυνος το χάος να κλιμακωθεί με την απόφαση ανοίγματος των σχολείων με τον ίδιο τρόπο που άνοιξε και ο τουρισμός. "Δεν είμαστε εναντίον του ανοίγματος των σχολείων. Διαφωνούμε γιατί θα γίνει χωρίς ουσιαστική προετοιμασία", ανέφερε ο κ. Αποστόλου και επισήμανε: "Το 95% των καθηγητών αρνήθηκε τη μετάδοση των μαθημάτων από την τάξη με κάμερα, προβάλλοντας παιδαγωγικά ερωτήματα. Η Κκυβέρνηση λοιπόν αντί να την καταργήσει τη θεσπίζει ως υποχρέωση. Θέλετε να βάλετε δηλαδή, big brother στην εκπαίδευση και αγνοείτε τις επισημάνσεις και προειδοποιήσεις των ειδικών".

  Αλλά και για τα εργασιακά, ο Ευάγγελος Αποστόλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι πλήττει τους εργαζόμενους αφού νομιμοποιεί την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, θεσπίζοντας απλήρωτες υπερωρίες στους εργαζόμενους που τέθηκαν σε υποχρεωτική καραντίνα. "Είναι απαράδεκτο να θεσπίζετε έστω και ένα λεπτό απλήρωτης και αδήλωτης εργασίας. Πετσοκόψατε το δώρο των Χριστουγέννων για χιλιάδες εργαζομένους που τέθηκαν σε αναστολή συμβάσεων εργασίας και ενώ είχε φαγωθεί ήδη ο 13ος μισθός. Τώρα φαγώνεται και ο 14ος μισθός αφού θα υπολογίζεται με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού και όχι με βάση τον ονομαστικό μισθό", είπε ο κ. Αποστόλου.

  Αναφορικά με τα μέτρα για τους πλημμυροπαθείς στην Εύβοια, ο κ. Αποστόλου είπε ότι 8 συνάνθρωποι μας χάθηκαν άδικα και ότι περιοχές και κόποι μιας ζωής βουτήχτηκαν στη λάσπη και υποδομές εξαφανίστηκαν, και γι΄ αυτά οι βασικές αιτίες είναι το πολύ νερό και η απουσία έργων πρόληψης και η απουσία ορθολογικής διαχείρισης των περιοχών που επλήγησαν. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επεδίωξε διάχυση των ευθυνών για να αποφύγει τις δικές της.

  Κίνημα Αλλαγής

  "Το παρόν σχέδιο νόμου αφορά σε θέματα που θα έπρεπε να είχαν ρυθμιστεί εδώ και καιρό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σας δίνουμε λευκή επιταγή", είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς που επισήμανε ότι εδώ και καιρό το κόμμα του έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση και για τη στήριξη του ΕΣΥ και την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία και για την προστασία της εργασίας.

  "Εσείς επιλέγετε να νομοθετείτε με το δάχτυλο στη σκανδάλη, υπό την πίεση των συνθηκών", είπε ο κ. Πουλάς που κάλεσε την κυβέρνηση να πει επιτέλους το σχέδιο της για την επόμενη ημέρα. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι δεν έχει καταθέσει κανένα στοιχείο από όσα έχει ζητήσει το Κίνημα Αλλαγής, "είτε γιατί δεν έχει μάθει να συνδιαλέγεται πολιτικά είτε γιατί ο αέρας που της δίνουν οι δημοσκοπήσεις την έχουν οδηγήσει στην αλαζονεία". Κυρίως για την αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και της οικονομίας, όπως είπε, οι επιδόσεις της κυβέρνησης είναι φτωχές. Για την υγεία, ο ειδικός αγορητής του Κινήματος Αλλαγής κατήγγειλε ότι δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε οι απαιτούμενες προσλήψεις ούτε οι ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τα νοσοκομεία και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

  Ο Ανδρέας Πουλάς ζήτησε απαντήσεις για τους λόγους που επιτρέπουν τις προμήθειες κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων στο χώρο της υγείας αν και θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει εγκαίρως οι διαγωνιστικές διαδικασίες για να θωρακιστεί η χώρα και να διασφαλιστεί η διαφάνεια.

  Ζητήματα έθεσε και για τις μοριακές εξετάσεις που είναι κρίσιμη παράμετρος, όπως τόνισε, για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού. "Κανείς δεν ξέρει ποιος κάνει τεστ. Πόσα γίνονται σε κρατικά κέντρα, πόσα σε ιδιωτικά, πόσο κοστίζουν, ποιος πληρώνει. Τις τελευταίες ημέρες η εικόνα χάους επιβεβαιώνεται πανηγυρικά. Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ομολόγησε αδυναμία να συνεχίσει, λόγω συμφόρησης και έλλειψης χρηματοδότησης καθώς, όπως φαίνεται, βασιζόταν σε δωρεές που ίσως τελείωσαν. Και το υπουργείο λέει ότι φταίει η μαζική επιστροφή των παραθεριστών", είπε ο κ. Πουλάς που χαρακτήρισε ανησυχητική την αδυναμία του υπουργείου να δημιουργήσει μέσα σε ένα εξάμηνο ένα στοιχειώδως αποτελεσματικό δίκτυο εργαστηρίων. Την ίδια ώρα, όπως είπε, έχει αργήσει δραματικά η οργάνωση των ΜΕΘ και ΜΑΦ.

  Ως προς τα μέτρα για την εργασία, ο Ανδρέας Πουλάς κατήγγειλε ότι νομοθετείται παράταση της κρίσης μέσα στο 2021. "Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει αναγκαία μέτρα ανακούφισης των εργαζομένων αλλά με τις απλήρωτες υπερωρίες επιμένει ο εργαζόμενος να δουλέψει δωρεάν και υποχρεωτικά τις μισές ώρες από την καραντίνα σε περίπτωση κρούσματος στην επιχείρηση", είπε ο βουλευτής και τόνισε ότι θεσπίζεται απλήρωτη εργασία κατά παράβαση του εργατικού δικαίου αφού οι μέρες της καραντίνας υπολογίζονται ως άδεια εργασίας, ενώ το δώρο των Χριστουγέννων θα είναι κουτσουρεμένο.

  ΚΚΕ

  Την απόσυρση των άρθρων που θεσπίζουν "απλήρωτες υπερωρίες και κουτσουρεμένο δώρο Χριστουγέννων" ζήτησε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, "Τιμωρούνται οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε καραντίνα καθώς υποχρεώνονται σε απλήρωτη υπερωριακή εργασία και την ίδια ώρα για τους εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης, το δώρο των Χριστουγέννων δεν θα υπολογίζεται με βάση το συνολικό μισθό αλλά επί του επιδόματος των 534 ευρώ", είπε ο Χρήστος Κατσώτης.

  Ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο "πάγωμα" του κατώτατου μισθού έως τον Μάρτιο του 2021, ενώ σημείωσε ότι με βάση τη ρύθμιση Βρούτση- Αχτσιόγλου κριτήριο για τον καθορισμό του θα είναι η ανταγωνιστικότητα, η παραγωγικότητα και οι αντοχές της οικονομίας. Για την τηλεργασία, τόνισε, ότι παρατείνεται η επιβολή της με μονομερή απόφαση της εργοδοσίας και χωρίς χρονικό όριο, προσθέτοντας ότι ενισχύεται η εντατικοποίηση της εργασίας με την υπονόμευση του σταθερού ημερήσιου χρόνου μέσω της συγχώνευσης εργάσιμου και μη εργασίμου χρόνου.

  Αναφέρθηκε στα αναδρομικά των συνταξιούχων, λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει να τα επιστρέψει πετσοκομμένα καθώς δεν σκοπεύει να αποδώσει τις περικοπές στα δώρα και στις επικουρικές. Ειδική αναφορά έκανε στους ναυτεργάτες που θα πρέπει να ζήσουν με 534 ευρώ διότι οι ΠΝΠ προβλέπουν μείωση των δρομολογίων και αναστολή στις συμβάσεις έως τον Οκτώβρηιο.

  "Η κυβέρνηση έβαλε την υγεία του λαού στη ρουλέτα των κερδών", είπε ο Χρήστος Κατσώτης και κατήγγειλε εμπορευματοποίηση της Υγείας αφού τα τεστ η κυβέρνηση τα στέλνει σε ιδιωτικούς διαγνωστικούς ομίλους και το Κέντρο Αιμοδοσίας ξέμεινε από αντιδραστήρια. Την ίδια ώρα, όπως είπε, η κυβέρνηση διπλασίασε τις αποζημιώσεις σε ιδιώτες για ΜΕΘ και αντί για επίταξη, τα ιδιωτικά διαγνωστικά θησαυρίζουν από τα τεστ.

  Για τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια τόνισε ότι τα ποσά που προβλέπονται για αποζημιώσεις δεν καλύπτουν τις ανάγκες και σημείωσε ότι οι πληγέντες μόνοι τους προσπαθούν να ξελασπώσουν σπίτια και καταστήματα.

  Ελληνική Λύση

  Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης Βασίλης Βιλιάρδος επισήμανε ότι "η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί όπως συμπεριφέρθηκε από την πρώτη ημέρα της κρίσης, καταθέτοντας νομοσχέδιο την τελευταία στιγμή, με ΠΝΠ που ήδη εφαρμόζονται, χωρίς να έχει ερωτηθεί κανείς". Αναφερόμενος στην αναστολή συμβάσεων εργασίας παρατήρησε ότι διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για πανηγυρικό άνοιγμα του τουρισμού με τη φιέστα της Σαντορίνης. "Η αποτυχία τεκμηριώνει τα προβλήματα του τουρισμού και την εξάρτηση του από το μαζικό μοντέλο ενώ ήταν η αιτία που πιέστηκε η κυβέρνηση για το ανεξέλεγκτο άνοιγμα των συνόρων εις βάρος της υγείας των Ελλήνων. Ήταν φυσικά αδύνατο να λειτουργήσει ο τουρισμός όταν οι πάντες ήταν τρομοκρατημένοι ενώ δεν ενισχύθηκε έγκαιρα και αρκετά ο εσωτερικός τουρισμός", είπε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης και επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά φαινόμενα εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή και υποχρεώνονται να συνεχίζουν να δουλεύουν και "αυτό σημαίνει ότι το Δημόσιο δεν έκανε τη δουλειά του".

  Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Λύσης η αναστολή αφορά 120.000 έως 150.000 εργαζόμενους από τους 361.000 συνολικά στον τουρισμό. Όπως είπε ο Βασίλης Βιλιάρδος, σχεδόν το 35% των ξενοδοχείων δεν άνοιξαν καθόλου και στα περισσότερα από αυτά που άνοιξαν, το μισό προσωπικό θα στηριχθεί στο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. Ο ειδικός αγορητής της Ελληνικής Λύσης επέμεινε ότι απαιτείται αλλαγή του παραγωγικού και του τουριστικού μοντέλου και ζήτησε να δοθούν κίνητρα σε άλλους τομείς για να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας. Αναφορικά με τα μειωμένα ενοίκια, κάλεσε την κυβέρνηση να αναλογιστεί την επιβάρυνση των ιδιοκτητών που οφείλουν δάνεια και ζήτησε να δοθεί τέλος στην ομηρία ιδιοκτητών με την υλοποίηση μιας πολιτικής η οποία δεν είναι καθόλου φιλελεύθερη, πολύ περισσότερο που οι ελαφρύνσεις δεν καλύπτουν τις απώλειες των ιδιοκτητών.

  ΜέΡΑ25

  Για εργαλειοποίηση της κρίσης, μίλησε ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης. "Για ακόμα μια φορά η Βουλή καλείται να εγκρίνει ΠΝΠ, μια μορφή νομοθέτησης που έχει μετατραπεί σε κανόνα. "Αυτό τελικά συνιστά στρατηγική επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων που αποτελούν κίνδυνο για τη δημοκρατία", είπε ο Κλέων Γρηγοριάδης και κατήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο έχει περιληφθεί και πληθώρα διατάξεων τοξικού και ταξικού χαρακτήρα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολυεθνικών συμφερόντων. Ιδίως για το πλαίσιο αναστολών συμβάσεων εργασίας και τον μηχανισμό ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ είπε ότι οι προωθούμενες ρυθμίσεις οδηγούν σε αναδρομικές μειώσεις αποδοχών και αποδεικνύεται ότι εργαλειοποιείται η κρίση για να στηριχθεί η παρασιτική ολιγαρχία με καταπάτηση κάθε έννοιας προστασίας της εργασίας. "Θεσμοθετείται η δωρεάν εργασία με τις υποχρεωτικές απλήρωτες υπερωρίες, παρατείνεται η κατάργηση του ανώτατου ορίου υπερωριών, δεν παρατείνεται το επίδομα ανεργίας κατά δύο τουλάχιστον μήνες, για όσους έληξε τον Αύγουστο. Αναβάλλεται ξανά η αύξηση του κατώτατου μισθού. Παρατείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ που προβλέπει μειώσεις μισθών. Μειώνεται το δώρο των Χριστουγέννων και αντί να κουρεύει τα δάνεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που επλήγησαν, κουρεύει το εισόδημα των εργαζομένων", κατήγγειλε ο κ. Γρηγοριάδης.

  Αναφορικά με τις ρυθμίσεις για το ΕΣΥ, ο ειδικός αγορητής του ΜέΡΑ25 τόνισε ότι ο τομέας της Υγείας συνεχίζει να είναι ο χώρος που η κυβέρνηση δείχνει τις ιδεολογικές της εμμονές. "Δεν εξηγείται αλλιώς ότι εν μέσω πανδημίας αυτή η κυβέρνηση αρνείται συστηματικά να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας και να προστατεύσει το σπουδαιότερο αγαθό του ανθρώπου. Δεν συγχωρούνται λάθη και παραλείψεις, όπως οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και σε υποδομές αφού η κυβέρνηση δεν τα έβαλε σε προτεραιότητα και προχωρά με τη λογική του λίγο-λίγο", είπε ο κ. Γρηγοριάδης. Ο βουλευτής επανέφερε τη θέση του ΜέΡΑ25 για την αναγκαιότητα μαζικών τεστ με ευθύνη του δημοσίου και κατήγγειλε ότι δεν υπήρξε σχεδιασμός για το φθινόπωρο.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ