Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 20:05

  Τσίπρας: Σε ελεύθερη πτώση η Οικονομία - Πάρτε μέτρα για Υγεία και Παιδεία

  Τσίπρας: Σε ελεύθερη πτώση η Οικονομία - Πάρτε μέτρα για Υγεία και Παιδεία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 23.01

  Της Νίκης Ζορμπά 

  Ως κοινό εχθρό που χρειάζεται να αντιμετωπιστεί από κοινού χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το "Κίνημα εναντίον της μάσκας", ψέγοντας ωστόσο την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, ότι ρίχνει νερό στο μύλο των "ψεκασμένων" με αντιφάσεις και παλινωδίες στην διαχείριση της πανδημίας. 

  Στην ομιλία του στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εγκάλεσε και προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη για "διαστρέβλωση" και "γελοία ωραιοποίηση της πραγματικότητας" , ζητώντας από τον πρωθυπουργό να λάβει άμεσα μέτρα ενόψει και του ανοίγματος των σχολείων. 

  Δεν διέλαθε της ομιλίας Τσίπρα η άσκηση σκληρής κριτικής στην Κυβέρνηση τόσο για το άνοιγμα του Τουρισμού όσο και για την προετοιμασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας μετά το lock down , εν αναμονή του δεύτερου κύματος της πανδημίας. 

  Στην δευτερολογία του δε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε ότι οι ειδικοί πρότειναν στην κυβέρνηση άυξηση στην πληρότητα στα δρομολόγια των πλοίων ή πρότειναν το άνοιγμα των σχολείων με τους όρους που τα ανοίγει η κυβέρνηση, ζητώντας τα πρακτικά των συνεδριάσεων. 

  Ειδικά για την Οικονομία, ο κ. Τσίπρας είπε:΅Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, να μην πανηγυρίζουμε γιατί βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση" επιμένοντας στην κριτική του ότι η Κυβέρνηση έφερε την ύφεση πριν τον κορονοϊό. 

  "Νομιμοποιείτε την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, καθυστερείτε και άλλο την αύξηση κατώτατου μισθού, παρατείνετε την επιδότηση της ανεργίας" είναι μεταξύ της κριτικής που άσκησε για τα εργασιακά και "προέβλεψε"¨πως "είτε θα μειωθούν οι συντάξεις είτε θα πληρώσουν το έλλειμμα οι πολίτες με φόρους και άλλες περικοπές. 

  "Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής. Χρειάζεται στήριξη της Οικονομίας και της ζήτησης και της προσφοράς. και αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου", είπε εν κατακλείδι για την Οικονομία, στην δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.  

  Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, ο κ. Τσίπρας είπε για: 

  Νέα μέτρα

  -Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
  -Καλύψτε τις οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία και σταματήστε να παίζετε με τα νούμερα.
  - Στελεχώστε τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό.Καλύψτε έστω τον περσινό αριθμό των αναπληρωτών.
  Πάρτε ουσιαστικά μέτρα για τα σχολεία: Μοιράστε τις σχολικές τάξεις στα δύο, ξεκινώντας από αυτές που έχουν 25-26 μαθητές. Και αν δεν περισσεύουν αίθουσες, τότε βάλτε τα μαθήματα πρωί – απόγευμα. 
  Να αξιοποιήσουμε  πόρους για να ενισχύσουμε το κοινωνικό κράτος, την δημόσια Υγεία και Παιδεία.

  Κυβέρνηση

  *Δεν έχετε κάνει κανένα σφάλμα. Τότε γιατί να αγωνιά ο κόσμος; Θέλει να σας δει να αναλαμβάνετε πού και πού καμια ευθύνη. Βρισκόμαστε με σχεδόν εκατό φορές περισσότερα κρούσματα από τότε που ανακοινώσατε τη λήξη του lockdown, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε νέο κύμα της πανδημίας. Που είναι σφοδρότερο από το πρώτο. οφείλετε σε λάθη σας και στην απαράδεκτη προσπάθεια να βγάλετε πολιτική υπεραξία και πρόσκαιρα οφέλη από τη πανδημία.

  *Η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και σχεδόν όλα τα κόμματα, στηρίξαμε τις αποφάσεις σας. ¨Όχι μόνο δεν το εκτιμήσατε, αλλά αμέσως μόλις ήρθε το lockdown, και  θελήσατε να μετατρέψετε  σε προσωπικό σας θρίαμβο την υπεύθυνη στάση του ελληνικού λαού. 
  Και στη συνέχεια, σπεύσατε να δημιουργήσετε, άρον άρον, την εικόνα μιας επίπλαστης επιστροφής στην κανονικότητα.

  Σχολεία

  *Πάτε να ανοίξετε τα σχολεία, όπως ανοίξατε τον τουρισμό, χωρίς κανένα σχέδιο.

  *O ΕΟΔΥστις οδηγίες του προτείνει αυτό που έχουμε πει στα 10 σημεία του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα των σχολείων:"Είναι σημαντικό να ορίζονται και να συμφωνούνται σε τοπικό επίπεδο οι ακριβείς τρόποι εφαρμογής των γενικών αρχών των μέτρων προφύλαξης στα σχολεία, με πρωτοβουλία και επινοητικότητα τόσο σε σχέση με την όλη οργάνωση της σχολικής ζωής όσο και σε σχέση με την αξιοποίηση χώρων και άλλων πόρων που ενδεχομένως διατίθενται στην κάθε σχολική και ευρύτερη κοινότητα". Εν μέσω πανδημίας, όμως, εσείς αποφασίζετε να έχουμε περισσότερους αντί για λιγότερους μαθητές ανά τάξη. 

  *Δεν προχωράτε σε μείωση των μαθητών ανα τάξη γιατί δεν θέλετε να προχωρήσετε σε μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών. 
  Δεν έχετε επίσης πάρει κανένα μέτρο για τους εργαζόμενους της καθαριότητας στα σχολεία.
  Πόσο αυξάνετε τις δαπάνες στην εκπαίδευση και την Δημόσια Υγεία; 

  Άνοιγμα Τουρισμού


  *Τουρισμός χωρίς σχέδιο και χωρίς μαζικά υποχρεωτικά τεστ, γιατί έτσι φαντάζομαι ότι απαίτησαν οι ξένοι tour operators. Αντί να ζητήσετε υποχρεωτικά και από όλες τις πύλες εισόδου αρνητικό τεστ 72 ωρών για κάθε επισκέπτη, είπατε ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Το μήνυμα που θα δίναμε στον ευρωπαίο πολίτη είναι ότι θα πάει στον πιο ασφαλή προορισμό στον πλανήτη.

  *Αυξήσατε την πληρότητα στο 100% στα αεροπλάνα, γιατί έτσι απαίτησαν οι αεροπορικές εταιρείες. Την πληρότητα στο 85% στα πλοία, γιατί έτσι απαίτησαν οι εφοπλιστές. 
  *Θεσπίσατε διαφορετικά υγειονομικά πρωτόκολλα σε κάθε πύλη εισόδου της χώρας. 
  *Δεν αυξήσατε τα δρομολόγια στις δημόσιες συγκοινωνίες
   


   

   

   


   


   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ