Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Σεπ-2020 16:33

  Γ. Κουμουτσάκος: Ο ‘Εβρος ενισχύθηκε σημαντικά - Είμαστε έτοιμοι

  Γ. Κουμουτσάκος: Ο ‘Εβρος ενισχύθηκε σημαντικά - Είμαστε έτοιμοι
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ο χρόνος μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24-25 Σεπτεμβρίου είναι χρόνος που πολιτικά θα ήθελε ο Ερντογάν να στείλει μήνυμα πίεσης", εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος μιλώντας στην ΕΡΤ και τόνισε: Είμαστε έτοιμοι. Ο ‘Εβρος ενισχύθηκε σημαντικά με πτητικά και πλωτά μέσα, οχήματα και ανθρώπους. Αντίστοιχα και το Λιμενικό βρίσκεται ενισχυμένο και σε εγρήγορση".

  Επικαλούμενος την πληροφόρηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε λόγο και για επιπλέον συνοριοφύλακες.

  "Ακόμη κι αν το διανοηθούν θα αποτύχουν στην προσπάθεια εργαλειοποίησης των απελπισμένων ανθρώπων επιδιώκοντας γεωπολιτικές στοχεύσεις", ανέφερε ο Γιώργος Κουμουτσάκος, επιβεβαιώνοντας αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων στον Έβρο από την Τουρκία, το τελευταίο 20ήμερο.

  Δεδομένο χαρακτήρισε ο κ. Κουμουτσάκος, ότι η Τουρκία "με δεξαμενή 4 εκατομμυρίων μεταναστών και προσφύγων τους έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ως είδος ανθρώπινου πολιορκητικού κριού, με γεωοπολιτικούς στόχους, δηλαδή άσκηση πίεσης στην Ελλάδα και απέτυχε, όπως τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, υπενθυμίζοντας και την ισχυρή διεθνή συνεργασία.

  Αν και είναι δύσκολη η συγκυρία λόγω κορονοϊού και δεν γίνονται πτήσεις προς το Πακιστάν ή το Ιράκ, έχουμε στείλει πίσω πάνω από 150 ανθρώπους, τόνισε και επεσήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή πολιτική επιστροφών. Εν αναμονή μάλιστα των προτάσεων της Κομισιόν, ο Γιώργος Κουμουτσάκος ανέφερε ότι "η συμμαχία του νότου", δηλαδή των χωρών της πρώτης γραμμής είναι αρραγής.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ