Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 04-Σεπ-2020 17:31

  Η απάντηση Μενδώνη σχετικά με το αναβατόριο της Ακρόπολης και τις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ

  Η απάντηση Μενδώνη σχετικά με το αναβατόριο της Ακρόπολης και τις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Υπενθυμίζω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι επί των κυβερνήσεων του χρειάστηκε να μεταφερθούν πράγματι ΑμεΑ στα χέρια, προκειμένου να επισκεφθούν την Ακρόπολη, εξαιτίας της ανικανότητας των πολιτικών ηγεσιών στο ΥΠΠΟΑ να συντονίσουν το έργο της αντικατάστασης του εργοταξιακού αναβατορίου στη Β. Κλιτύ της Ακροπόλεως, το οποίο από το 2017 παρουσίαζε συνεχώς προβλήματα και παρέμενε για μεγάλα χρονικά διαστήματα εκτός λειτουργίας. Υπενθυμίζω στον ΣΥΡΙΖΑ ότι απέκρυβε την προσβλητική πραγματικότητα και το θέμα δημοσιοποιήθηκε από νεαρό μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να μεταφερθεί στα χέρια απαιτώντας τον σεβασμό των δικαιωμάτων του ως πολίτη". Τα παραπάνω δηλώνει η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

  "Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού από τον Ιούλιο 2019, έθεσε ως προτεραιότητά του την αντικατάσταση του εργοταξιακού αναβατορίου με ένα σύγχρονο ανελκυστήρα πλαγιάς, προκειμένου να εξυπηρετούνται με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια τα εμποδιζόμενα άτομα και όποιος άλλος επισκέπτης έχει δυσκολία ανόδου στον Ιερό Βράχο. Το έργο της εγκατάστασης του ανελκυστήρα ολοκληρώνεται. Στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνου Σκουρολιάκου απέδειξα με επιχειρήματα και με κατάθεση εγγράφων ότι η καταγγελία του ότι με δική μας υπαιτιότητα για δύο καλοκαίρια η Ακρόπολη δεν ήταν προσβάσιμη για ΑμεΑ, ήταν απολύτως έωλη, κακόπιστη και αβάσιμη σημειώνοντας ότι επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ οι επισκέπτες με κινητικές δυσκολίες μεταφέρονταν στα χέρια και ότι το φετινό καλοκαίρι εξ αιτίας της πανδημίας οι έχοντες προβλήματα υγείας και οι ανήκοντες στις ευπαθείς ομάδες δεν ταξίδεψαν στην Αθήνα, οπότε η έλλειψη της δυνατότητας πρόσβασης στην Ακρόπολη δεν δημιούργησε πρόβλημα δηλαδή, δεν εξετέθη η Ελλάδα, όπως συνέβαινε στην πενταετία ΣΥΡΙΖΑ", συνεχίζει η κ. Μενδώνη.

  Και καταλήγει: "Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ανύπαρκτο έργο στον Πολιτισμό, επιχειρεί με κραυγές μικροπολιτικής σκοπιμότητας, παραποίησης της αλήθειας, συρραφής φράσεων και συμφυρμού εννοιών να καλύψει την δική του ανικανότητα. Ο σεβασμός μας στα ΑμεΑ αποδεικνύεται από το ευρύ πρόγραμμα δράσεων και έργων που εκτελείται για την διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Όχι με λόγια. Και εν πάση περιπτώσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε πέντε χρόνια, από ανικανότητα και ολιγωρία, δεν κατάφερε να κάνει το κύριο έργο που θα διευκόλυνε τα ΑμεΑ να επισκεφθούν την Ακρόπολη. Προς τι τώρα να εμφανίζεται αυτός ως τιμητής, όταν σε λίγες μέρες ο ανελκυστήρας παραδίδεται".

  Πηγή: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ