Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 26-Αυγ-2020 16:28

  Μητσοτάκης: Εθνική γραμμή υπάρχει- Υπερψηφίστε τη συμφωνία με Αίγυπτο

  Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη προς δυσμάς από τα 6 στα 12 μίλια
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16.56

  Να υπερψηφίσει τη συμφωνία με την Αίγυπτο κάλεσε εκ νέου στην δευτερολογία του ο Πρωθυπουργός την αξιωματική αντιπολίτευση, αποκρούοντας τις αιτιάσεις ότι δεν υπάρχει στρατηγική και εθνική γραμμή απέναντι στην Τουρκία.

  Απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα , ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε αναφορικά με την συμφωνία με την Αίγυπτο: "Σε πολλά από όσα είπατε συμφωνώ γιατί ουσιαστικά συμφωνήσατε με αυτά που κάνουμε, είπατε ότι συμφωνείτε με τη μερική οριοθέτηση, με τον χρόνο , με την διαδικασία και ότι κάθε συμφωνία επιβάλλει παραχωρήσεις και συμβιβασμούς. Αυτό κάνουμε και αυτή είναι η συμφωνία που φέρνουμε. Εάν συμφωνείτε πώς δικαιολογείτε το "παρών";  Εσείς μιλάτε με δυο γλώσσες γιατί υποκύπτετε στα δικά σας εσωκομματικά διλήμματα και αντιφάσεις". 

  Στο ίδιο πλαίσιο, πρόσθεσε πως : "Η συμφωνία αυτή είναι μια πολύ καλή συμφωνία για την ώρα και θα ήταν καλύτερο να υπογραφεί από εσάς γιατί τότε θα προηγείτο του τουρκολιβυκού συμφώνου.  κάντε λοιπόν την υπέρβαση και υπερψηφίστε. Να αφήσετε στην άκρη την παράλογη  γραμμή: το παρών είναι απών. Σας καλώ να κάνετε αυτή την υπέρβαση και να υπερψηφίσετε τη συμφωνία". 

  Χαρακτήρισε δε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως "αντιπολίτευση περιορισμένης" εθνικής ευθύνης.

  Υπάρχει εθνική στρατηγική απέναντι στην Τουρκία

  Ο πρωθυπουργός , απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η χώρα δεν έχει  στρατηγική στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, ανέφερε ότι υπάρχει συγκεκριμένη πολιτική η οποία παράγει συμφωνίες με συγκεκριμένα αποτελέσματα.

  Πίσω από τις "κορώνες" δεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά., λέμε τα ίδια πράγματα, επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης περιγράφοντας τους άξονες της Εθνικής γραμμής: 

  1. Ισχυρές συμμαχίες, θα πρέπει να θίγονται τα συμφέροντα της ΕΕ από την Τουρκία, του Αραβικού κόσμου και των ΗΠΑ. Η Ελλάδα είναι με τους πολλούς, η Τουρκία είναι απομονωμένη για αυτό και εκπέμπει τέτοια νευρικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο καταρρίπτει μια και καλή τα περί "γαλάζιας πατρίδας". 

  2. Θωράκιση των ενόπλων δυνάμεων. Αν αυτό σημαίνει ότι απαιτούνται κάποιες θυσίες γιια την θωράκιση των ενοπλων δυνάμεων να συμφωνήσουμε να τις κάρουμε ολοι μαζί

  3. Διάλογος για καθορισμό θαλασσίων ζωνών και αν δεν καταλήξουμε να πάμε στη Χάγη. 

  Ολοκληρώνοντας την δευτερολογία του, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως: " Δεν έχουμε το περιθώριο για να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ότι δεν υπάρχει εθνική ενότητα".

  Νίκη Ζορμπά

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ