Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 20-Αυγ-2020 13:12

  Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε όλα τα πεδία – Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία

  Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πελαγοδρομεί σε όλα τα πεδία – Ανοίγουν τα σχολεία χωρίς καμία προετοιμασία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση, η οποία δεν προέκυψε σήμερα" δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης υπογραμμίζοντας ότι "εδώ και καιρό έχουμε μιλήσει για την τριπλή πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία", αναφέροντας "την υγειονομική κρίση" και "τις βαθιές και διαρκείς στο χρόνο οικονομικές  επιπτώσεις  της πανδημίας. Και βεβαίως είχαμε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά που συνεχώς οξύνονται, δεδομένης και  της τουρκικής προκλητικότητας", πρόσθεσε.

  Σε συνέντευξή του στο ρσ "Στο Κόκκινο”, ο κ. Χαρίτσης ανέφερε πως "Θα περιμέναμε από την κυβέρνηση, να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε η ελληνική κοινωνία να αντιμετωπίσει με ασφάλεια την πολλαπλή αυτή κρίση" επανέλαβε ο Αλ. Χαρίτσης. "Αντίθετα βλέπουμε αποσπασματικά μέτρα τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν τις δομικές αδυναμίες της κυβερνητικής πολιτικής" στηλιτεύοντας ειδικότερα την αντιμετώπιση του κορονοϊού, όπου "η κυβέρνηση προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, προχωρώντας σε μια λογική άρον-άρον επανεκκίνησής της οικονομίας και ανοίγματος του τουρισμού" αλλά και "εξοργιστικής μετάθεσης ευθυνών στους ίδιους του πολίτες".

  "Έφτασαν ακόμη και στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς σχέδιο, στοιβάζοντας παιδιά σε αίθουσες 20 και 25 τετραγωνικών και προβλέποντας αυξημένο αριθμό μαθητών ανά τάξη" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου, "χωρίς καν να παρέχουν μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς αλλά μιλώντας για προσωπικά εργαλεία". Και υπενθύμισε: "Βασικό επιχείρημα για το ολιγοήμερο άνοιγμα των σχολείων τον Ιούνιο, το οποίο εμείς είχαμε χαρακτηρίσει αχρείαστο ρίσκο, ήταν η προετοιμασία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς", αντιπαραβάλλοντας ότι "τίποτα δεν έγινε ως προς την ενίσχυση του εκπαιδευτικού προσωπικού, την προμήθεια μέσων προσωπικής προστασίας και την προσαρμογή των σχολικών μονάδων στις νέες συνθήκες".

  "Η κυβέρνηση αρνείται την πραγματικότητα σε όλα τα επίπεδα" συνέχισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφέροντας την περίπτωση των νησιών, όπου "όπου αντί να στελεχώσουν τις υγειονομικές δομές και να θέσουν σε λειτουργία το 112, απέκρυψαν τον πραγματικό αριθμό κρουσμάτων, επιχειρώντας να δημιουργήσουν μια στρεβλή εικόνα σε κατοίκους και επισκέπτες".

  "Το ίδιο κάνουν στα ελληνοτουρκικά" συνέχισε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον "σύμβουλο εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση επειδή είπε την αλήθεια για τις δήθεν "ανύπαρκτες έρευνες" του Oruc Reis" αλλά και στην οικονομία, όπου "εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι βρίσκονται σε απόγνωση, τη στιγμή που  η κυβέρνηση απαξίωσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ  χωρίς η ίδια να έχει κανένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας".

  "Η  κοινωνία δεν αντέχει άλλο την ανασφάλεια και την επικοινωνιακή λογική διαχείρισης των πολλαπλών κρίσεων από την κυβέρνηση" τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. "Ως αξιωματική αντιπολίτευση θα είμαστε έτοιμοι με μια πειστική, αριστερή πρόταση για διέξοδο από αυτή την κρίση". Και συνέχισε: "Θα δώσουμε το παρών στη Θεσσαλονίκη, όπου θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό το πρόγραμμά μας και την κριτική μας προς μια κυβέρνηση που πελαγοδρομεί σε όλα τα πεδία. Η λογική του βλέποντας και κάνοντας είναι πλέον επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ