Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 14-Αυγ-2020 15:32

  Ν. Χαρδαλιάς: Νέα αυστηρά μέτρα, στις 12 τα μεσάνυκτα θα κλείνουν όλοι οι χώροι εστίασης/διασκέδασης στην Αττική έως 24/8

  Χαρδαλιάς - νέα μέτρα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17.18

  Δέσμη νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδεινούμενης κρίσης με την πανδημία του κορονοϊού ανακοίνωσε λίγο μετά τις 15.30 ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε:

  - Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τις 12 τα μεσάνυκτα έως τις 7 το πρωί και στην Περιφέρεια Αττικής (και σε όλα τα νησιά που ανήκουν στη δικαιοδοσία της), πέραν των περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Η εφαρμογή του μέτρου αρχίζει από την προσεχή Δευτέρα με διάρκεια έως τουλάχιστον τις 24 Αυγούστου.

  - Στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές θεσπίζεται όριο 50 ατόμων για τις δημόσιες κοινωνικές εκδηλώσεις, με εξαίρεση τις δραστηριότητες και εκδηλώσεις όπου εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες όπως εστιατόρια, θέατρα, κινηματογράφοι.

  - Σε Πάρο και Αντίπαρο λαμβάνονται ειδικά μέτρα, ανάλογα με εκείνα που έχουν ληφθεί στον Πόρο. Αυτό σημαίνει: Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 το βράδυ έως τις 7 το πρωί απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο, στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα και υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. Η εφαρμογή των μέτρων αρχίζει από αύριο, Σάββατο, στις 6 π.μ.

  - Παρατείνονται τα ειδικά μέτρα στον Πόρο, με κλείσιμο καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυκτα αντί για τις 11 μ.μ.

  - Η χρήση μάσκας καθίσταται υποχρεωτική σε στρατόπεδα και δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

  - Οι εργαζόμενοι σε οίκους ευγηρίας οι οποίοι επιστρέφουν από άδεια θα πρέπει να κάνουν τεστ, με ευθύνη των εργοδοτών ή των προϊσταμένων τους

  - Οι εργαζόμενοι οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καλούνται να εργάζονται με τηλεργασία ή back office έως τις 31 Αυγούστου, κατά την επιλογή του κάθε εργαζόμενου.

  Ο κ. Χαρδαλιάς επέμεινε ιδιαίτερα και στην αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους με υψηλό συγχρωτισμό (ιδιαίτερα εν όψει του Δεκαπενταύγουστο), καθώς επίσης και στην ισχυρή σύσταση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να μένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τουλάχιστον 7 ημέρες, να φορούν μάσκα παντού και να παραμένουν σε απόσταση από άλλα άτομα.

  Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ακόμη ότι θα σταλούν μηνύματα από το 112 σε περιοχές με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο, ενώ έκανε έκκληση στους νέους για τήρηση των μέτρων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι "δεν είναι άτρωτοι".

  Για 10 ημέρες τα μέτρα σε Πάρο, Αντίπαρο - Δυνατότητα αναστολής συμβάσεων εργασίας

  Για 10 ημέρες και ειδικότερα από τις 06.00, αύριο, 15-08-2020 έως και 24-8-2020 και ώρα 06.00, θα ισχύσουν τα ειδικά μέτρα για Πάρο και Αντίπαρο, όπως τονίζει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της ενημέρωσης από τον κ. Χαρδαλιά.

  Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται να εφαρμοστεί αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

  Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

  "Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στη Πάρο και στην Αντίπαρο με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα:

  - Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.

  - Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

  - Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

  - Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

  - Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

  Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

  Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες από τις 06.00 της 15-08-2020 έως και 24-8-2020 και ώρα 06.00".

  Διαβάστε ακόμη

  ΣΥΡΙΖΑ: Αναποτελεσματικά μέτρα - Θα τιναχτούν οι επιχειρήσεις στον αέρα

  ΚΙΝΑΛ για μέτρα κατά του κορονοϊού: Εξαγγελίες με πολύ αμφίβολα αποτελέσματα

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ