Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 13-Αυγ-2020 15:23

  Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής

  Δένδιας: Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Οι περιφερειακές εξελίξεις και η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ στην προώθηση της σταθερότητας στην Αν.Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

   

   

  "Είχα την χαρά σήμερα να γίνω δεκτός από τον Πρωθυπουργό, τον  κ. Νετανιάχου,  και να του μεταφέρω μήνυμα του Πρωθυπουργού, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επίσης και να έχω εκτεταμένες συνομιλίες με τον συνάδελφό μου και φίλο μου, τον κ. Γκάμπι Ασκενάζι", δήλωσε ο κ. Δένδιας με το πέρας των συναντήσεών και πρόσθεσε:

  "Μου δόθηκε, έτσι, η ευκαιρία να ευχαριστήσω την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο.

  Κατέστησα σαφές στους ισραηλινούς συνομιλητές μου ότι η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες τις χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και σταθερότητα.

  Είχαμε επίσης την ευκαιρία να αναφερθούμε στα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας και στον East Med.

  Ακόμα, στην οικονομική συνεργασία των χωρών μας και στις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές πλαίσιο είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε άλλες χώρες της περιοχής.

  Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εμβαθύνονται, αναπτύσσονται.

  Τριάντα χρόνια μετά την αναγνώριση από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τη δημιουργία σχέσεων πλήρους διπλωματικής αναγνώρισης, οι σχέσεις της Ελλάδας και του Ισραήλ διανύουν την καλύτερη περίοδό τους."

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ