Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 30-Ιουλ-2020 21:06

  Mε τροπολογία Τσιάρα δικαιώνονται οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας

  Mε τροπολογία Τσιάρα δικαιώνονται οι πρώην εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Στην ικανοποίηση των απαιτήσεων των πρώην εργαζόμενων της εφημερίδας Ελευθεροτυπία που πτώχευσε το 2015, κατατείνει ερμηνευτική τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας.

  Με αυτή οι απαιτήσεις από δεδουλευμένες αποδοχές, πρόσθετες απαιτήσεις, επιδόματα, κ.τ.λ. των πρώην εργαζόμενων στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" ικανοποιούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα από τα εκπλειστηριάσματα, έναντι των απαιτήσεων των Τραπεζών.

  Η τροπολογία κατατέθηκε  στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αφορά  τις ρυθμίσεις για την διασφάλιση της ποιότητας της υγείας, κ.λπ. Υπενθυμίζεται πως το ευεργετικό προνόμιο των εργαζομένων είχε καταργηθεί νομοθετικά μετά το 2015 και δεν ήταν πρώτες στην κατάταξη οι εργατικές απαιτήσεις έναντι των λοιπών πιστωτών μιας επιχείρησης η οποία είχε πτωχεύσει.

  Στο μεσοδιάστημα ανέκυψαν διάφορες ερμηνευτικές διχογνωμίες και αμφισβητήσεις πάνω στο θέμα αυτό.

  Η επίμαχη ερμηνευτική τροπολογία αποσαφηνίζει ότι "οι νέες διατάξεις για το προνόμιο των εργατικών απαιτήσεων θα εφαρμοστούν μόνο για όσους πλειστηριασμούς στηρίζονται σε διαδικασία εκτέλεσης που ξεκίνησε μετά την 1.1.2016 ή σε πτωχεύσεις που κηρύχθηκαν μετά την 19.8.2015".

  Κατά συνέπεια, σύμφωνα με την επίμαχη τροπολογία,  οι πρώην εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, όπου η εκδοτική εταιρεία πτώχευσε προ του 2015,  είναι πρώτοι στην κατάταξη των πιστωτών, έναντι των Τραπεζικών Ιδρυμάτων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ