Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 28-Ιουλ-2020 11:22

  Μ. Βορίδης: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία

  Μ. Βορίδης: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε την εθνική μας κυριαρχία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αναφορικά με την υγειονομική και κατ’ επέκταση την οικονομική κρίση, ο υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως όσο έχουμε περιοριστικά μέτρα και όσο υπάρχει διάδοση του ιού, αυτή θα παραμένει και σε καμία περίπτωση δε θα γυρίσουμε στα επίπεδα προ κορονοϊού.

  Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε πολιτικές στήριξης της οικονομίας ακόμα και αν υπάρχει επιβράδυνση οικονομική, ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

  Εξέφρασε την ικανοποίησή του για τους πόρους που εξασφαλίστηκαν από την ΕΕ, όμως υποστήριξε πως υπάρχουν πολλά ζητήματα που μένει να διευθετηθούν, όπως η ταχύτητα και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η διαχείριση των χρημάτων.

  "Η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα να αποτρέψει ένα δεύτερο lockdown", είπε ο υπουργός και εκτίμησε με βάση τα έως τώρα δεδομένα, ότι κάτι τέτοιο θα αποφευχθεί.

  Προχωρώντας στα εθνικά ζητήματα, ο κ. Βορίδης τόνισε πως η στρατηγική της κυβέρνησης είναι σαφής και πως σε περίπτωση αμφισβήτησης της κυριαρχίας της χώρας, θα κάνει ό,τι χρειαστεί. Αυτό μπορεί να είναι από απλές δηλώσεις έως αμυντική ή πολεμική απάντηση στις ενέργειες της Τουρκίας.

  "Είναι σαφής η στρατηγική της κυβέρνησης, εκεί που υπάρχουν δηλώσεις, θα υπάρχουν απαντήσεις με δηλώσεις, όταν υπάρχουν νομικές ενέργειες, τότε θα υπάρχουν απαντήσεις με νομικές ενέργειες, το ίδιο και στην στρατιωτική κινητοποίηση", είπε χαρακτηριστικά.

  Εξήγησε πως αν το Oruc Reis, που δεν είναι πολεμικό πλοίο, βγει μόνο του, τότε αναλαμβάνει το Λιμενικό. Σε περίπτωση όμως που συνοδεύεται από πολεμικά πλοία, τότε θα υπάρξει αμυντική απάντηση.

  "Δε θα κάνουμε πίσω σε αυτό και αυτό το ξέρουν όλοι", τόνισε.

  Για τις τελευταίες κινήσεις του Ερντογάν και την επιστροφή των τουρκικών ερευνητικών πλοίων πίσω στη βάση τους, κινήσεις που δείχνουν μια αποκλιμάκωση της έντασης, ο κ. Βορίδης εκτίμησε πως δεν πρόκειται για γενικότερη αποκλιμάκωση, αλλά για μια στρατηγική του Ερντογάν.

  Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, υπονομεύει οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου και δείχνει το χαρακτήρα και τη βαρβαρότητα του Τούρκου προέδρου, πρόσθεσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ