Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 17-Ιουλ-2020 18:55

  Χρ. Σταϊκούρας: O Ευκ. Τσακαλώτος ξεχνά πού έχει βάλει την υπογραφή του

  Χρ. Σταϊκούρας: O Ευκ. Τσακαλώτος ξεχνά πού έχει βάλει την υπογραφή του
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Ο κ. Τσακαλώτος, καλεί τους πάντες σε πτήση πλειοδοσίας στα 'ροζ συννεφάκια' του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  εύκολα ξεχνά πού έχει βάλει την υπογραφή του. Αυτή όμως δεν σβήνει. Και θα του την υπενθυμίζουμε", αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε δήλωσή του αναφορικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

  Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, "ο ΣΥΡΙΖΑ, τον Φεβρουάριο του 2019, κατήργησε με νόμο την προστασία της πρώτης κατοικίας. Και στη συνέχεια διαμόρφωσε ένα πλαίσιο, το οποίο δεν εξασφάλιζε προστασία του συνόλου των δανειοληπτών. 

  Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κληρονόμησε αυτό το πλαίσιο, που αφορούσε αποκλειστικά δάνεια τα οποία ήταν μη εξυπηρετούμενα στις 31.12.2018. Το πλαίσιο αυτό, που έληγε στο τέλος του 2019, έξι μήνες μετά την έναρξη ισχύος του, το βελτιώσαμε και το παρατείναμε κατά επτά μήνες, μέχρι τις 31.7.2020. 

  Τώρα, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί ένα νέο πρόγραμμα επιδότησης δανείων, που περιλαμβάνει και ενήμερους δανειολήπτες. Και τούτο επειδή αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

  Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θεσμοθέτησε την αναστολή καταβολής δόσεων δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, είτε μέσω νομοθετικής ρύθμισης για όσους επλήγησαν από τον κορονοϊό, είτε μέσω διμερών συμφωνιών μεταξύ οφειλετών και τραπεζών/διαχειριστών δανείων, για έξι ή και περισσότερους μήνες.

  Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, επιπροσθέτως, ετοιμάζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, το οποίο παρέχει δεύτερη ευκαιρία σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους και περιλαμβάνει πρόνοιες, αφενός, για δανειολήπτες που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και, αφετέρου, για τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.

  Ο κ. Τσακαλώτος, καλεί τους πάντες σε πτήση πλειοδοσίας στα 'ροζ συννεφάκια' του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ  εύκολα ξεχνά πού έχει βάλει την υπογραφή του. Αυτή όμως δεν σβήνει. Και θα του την υπενθυμίζουμε".
   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ