Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 09-Ιουλ-2020 20:45

  Pulse: Διαφορά 19 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

  Pulse: Διαφορά 19 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στις 18 μονάδες (19 με αναγωγή επί των εγκύρων) διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την έρευνα της Pulse που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

  Συγκεκριμένα, η ΝΔ λαμβάνει 41%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23%, το Κίνημα Αλλαγής 6%, το ΚΚΕ 5%, η "Ελληνική Λύση" του Κυρ. Βελόπουλου 3,5% και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη 3%.

  Με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ λαμβάνει 43%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το ΚΙΝΑΛ 6,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η "Ελλ. Λύση" 3,5% και το ΜέΡΑ25 3%.

  Στην ερώτηση περί καταλληλότερου πρωθυπουργού, ο Κυρ. Μητσοτάκης λαμβάνει 48%, ποσοστό διπλάσιο εκείνου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, που λαμβάνει 24%, ενώ 23% λαμβάνει η επιλογή "Κανένας". Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο, το 2019, ο κ. Μητσοτάκης λάμβανε 37% έναντι 31% του κ. Τσίπρα.

  Η ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αγγίζει το 54%, με το 31% να θεωρεί μάλιστα ότι παρουσιάζει εικόνα καλύτερη από εκείνη που περίμενε, ενώ 39% κρίνει την εικόνα της αρνητική, με το 17% μάλιστα να κρίνει ότι τα πηγαίνει ακόμη χειρότερα απ' ό,τι το ποσοστό αυτό των πολιτών ανέμενε.

  Όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, θετικά αποτιμά της έως τώρα θητεία του ως επικεφαλής της κυβέρνησης το 58%, με το 38% μάλιστα να θεωρεί ό,τι τα πηγαίνει καλύτερα του αναμενομένου. Αρνητικά κρίνει την πορεία του Κυρ. Μητσοτάκη το 36%, με το 20% μάλιστα να θεωρεί ότι τα πηγαίνει χειρότερα του αναμενομένου.

  Αρκετά έως πολύ, όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, ανησυχεί το 64% των πολιτών, με το 18% να ανησυχεί μέτρια και το 11 να ανησυχεί ελάχιστα έως καθόλου.

  Για την στάση της Τουρκίας έναντι της χώρας μας στα ελληνοτουρκικά ανησυχεί αρκετά ή πολύ το 70% των πολιτών, με το 13% να ανησυχεί μέτρια και το 12% να ανησυχεί λίγο έως καθόλου.

  Το 56% των πολιτών εμφανίζεται σύμφωνο ή μάλλον σύμφωνο με τη θέσπιση επιπλέον κανόνων στο κομμάτι των διαδηλώσεων, πορειών και διαμαρτυριών, ενώ το 33% εμφανίζεται εν πολλοίς αρνητικό σε τέτοια μέτρα.

  Όσον αφορά την επίδραση που έχουν στην εικόνα των πολιτών για το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, οι καταγγελίες του επιχειρηματία Καλογρίτσα, το 40% αναφέρει ότι επηρεάζεται πολύ ή αρκετά, το 9% μέτρια και το 30% λίγο ή καθόλου.

  Χαρακτηριστικό για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι επίσης το γεγονός ότι το 40% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι εκπληρώνει τον ρόλο του άσχημα ή χειρότερα σε σχέση με όσα ανέμενε.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ