Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουν-2020 20:21

  Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα να μπουν διόδια στην Βαρυμπόμπη - Ανασχεδιασμός της γέφυρας

  Καραμανλής: Δεν τίθεται θέμα να μπουν διόδια στην Βαρυμπόμπη - Ανασχεδιασμός της γέφυρας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα κατασκευής των διοδίων στην Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο καθώς υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση με τον παραχωρησιούχο έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή, Μαρίας Αμπατζίδη, του "Μέρα25". "Μην μπερδεύετε τον ανασχεδιασμό της γέφυρας και του κόμβου Βαρυμπόμπης, με τα διόδια" είπε ο υπουργός.

  "Θα αναδιαπραγματευτούμε", τόνισε ο υπουργός. "Καταλαβαίνω τις ανησυχίες που υπάρχουν", είπε, ενώ τουλάχιστον δύο φορές παραδέχτηκε πως ο σχεδιασμός του εν λόγω έργου παραχώρησης, έγινε με "προβληματικό τρόπο, ναι επί ΝΔ, το 2007. Δεν χρειάζεται να δημιουργούνται θέματα εκεί που δεν υπάρχουν. Επιφυλάσσομαι, γιατί είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης. Μιλάμε για πλευρικά διόδια , όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει,  οι κυκλοφοριακοί φόρτοι έχουν αλλάξει. Μην δημιουργούμε εντυπώσεις ότι αύριο θα μπουν διόδια".

  Η κ. Μαρία Αμπατζίδη υπογράμμισε ότι την αντίθεσή τους στην τοποθέτηση διοδίων έχουν εκφράσει  όλα τα δημοτικά συμβούλια της περιοχής, ενώ, όπως είπε,  έχει υπολογιστεί ότι η κίνηση μέσα στην Κηφισιά θα αυξηθεί από  160 έως 650%. "θα δοθεί οριστική λύση με τροποποίηση της σύμβασης;" είπε η βουλευτής του Μέρα25.

  "Οι Δήμαρχοι έχουν έρθει επανειλημμένως, το έχουμε συζητήσει και θα δούμε το θέμα με μεγάλη σοβαρότητα", απάντησε ο κ. Καραμανλής. "Το θέμα ξεκίνησε το 2007 και ο παραχωρησιούχος  αποζημιώνεται. Δεν τίθεται θέμα κατασκευής διοδίων. Θα δούμε με τον παραχωρησιούχο να βρούμε λύση. Δεν μπορούμε να πετάξουμε το μπαλάκι μπροστά όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνησή με τα ηλεκτρονικά διόδια που δεν έγινε τίποτα. Δεν τίθεται θέμα ούτε στην  Βαρυμπόμπη ούτε στον Άγιο Στέφανο. Πρέπει ν κάτσουμε κάτω με νηφαλιότητα και σοβαρότητα να διορθώσουμε τα όποια λάθη έγιναν".

  Μ. Ντ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ