Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουν-2020 13:13

  Αδ. Γεωργιάδης: Ανοίγοντας τα σύνορα παίρνουμε ένα λελογισμένο ρίσκο

  Αδ. Γεωργιάδης: Ανοίγοντας τα σύνορα παίρνουμε ένα λελογισμένο ρίσκο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο MEGA για την πορεία της ελληνικής οικονομίας τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και τον επόμενο χειμώνα.

  "Το 2020 είναι μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά", δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και υποστήριξε πως σαν χώρα η Ελλάδα έχει κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα αποτελώντας μάλιστα παράδειγμα και για τις υπόλοιπες χώρες στο άνοιγμα του τουρισμού. "Έχουμε γίνει σημείο αναφοράς" είπε χαρακτηριστικά.

  Ωστόσο, η καλή πορεία της χώρας δεν εξαρτάται μόνο από την εγχώρια διαχείριση της κρίσης, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο την αντιμετωπίζουν και οι άλλες χώρες και το αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης.

  Για τον επόμενο χειμώνα εκτίμησε πως θα είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος, ακριβώς γιατί πλήττεται ο τουρισμός και οι εξαγωγές. "Έχουμε παγκόσμια συρρίκνωση της οικονομικής δραστηριότητας", σημείωσε.

  Μίλησε ακόμα για τα σενάρια εκλογών, για τα οποία υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν ποτέ. "Έχουμε πάρει μια απόφαση ότι η χώρα πρέπει να γίνει μια σοβαρή χώρα", δήλωσε και πρόσθεσε πως ένα στοιχείο της σοβαρότητας είναι ότι "οι κανόνες του παιχνιδιού πρέπει να τηρούνται". Συνέχισε, μιλώντας για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον οποίο είπε ότι πρόκειται για έναν πολύ σοβαρό άνθρωπο, χωρίς ίχνος αλαζονείας, ενώ η σχέση του μαζί του εκτός από υπηρεσιακή είναι στενή και προσωπική.

  Συγκρίνοντας τους τεχνοκράτες με τους πολιτικούς, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε πως οι πρώτοι είναι απαραίτητοι για συμβουλές, ωστόσο τις τελικές αποφάσεις πρέπει να τις παίρνει ο πολιτικός, ο οποίος έχει συναίσθηση για τις επιπτώσεις των αποφάσεων στο λαό σε αντίθεση με τον τεχνοκράτη.

  Για τη δουλειά του υπουργού, είπε πως είναι πολύ κουραστική ιδιαίτερα μάλιστα σε τέτοιες δύσκολες εποχές. Με αφορμή τη δήλωσή του αυτή, μίλησε για την περίοδο της καραντίνας και για τις αποφάσεις που έπρεπε να λάβει ως υπουργός. "Ό,τι έγινε ήταν τελείως ξαφνικό, αρχές Φεβρουάριου δεν είχαμε πλήρη εικόνα του μεγέθους της υγειονομικής κρίσης. Έπρεπε να λάβουμε εκατοντάδες αποφάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα", είπε σχετικά.

  Τέλος, αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του τουρισμού την 1η Ιουλίου, για το οποίο υποστήριξε πως εάν υπολογιζόταν μόνο το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, η ενέργεια αυτή δε θα πραγματοποιούταν ποτέ. Ωστόσο, οι οικονομικοί λόγοι είναι αυτοί που ωθούν στο άνοιγμα των συνόρων και την είσοδο τουριστών στη χώρα. "Ανοίγοντας τα σύνορα παίρνουμε ένα λελογισμένο ρίσκο, είναι στατιστικά αδύνατο να μην έχουμε κρούσματα", είπε και πρόσθεσε πως η χώρα έχει κάνει επαρκή προετοιμασία για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ