Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 29-Ιουν-2020 13:09

  Σ. Πέτσας: Ας αφήσει ο Τσίπρας τους "παλικαρισμούς" και ας απαντήσει στα μείζονα πολιτικά ερωτήματα

  Σ. Πέτσας: Ας αφήσει ο Τσίπρας τους "παλικαρισμούς" και ας απαντήσει στα μείζονα πολιτικά ερωτήματα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Να… αφήσει κατά μέρους τους "παλικαρισμούς", όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και να απαντήσει στα κρίσιμα πολιτικά ερωτήματα, που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις του διαλόγου Παππά-Μιωνή, καλεί τον κ. Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

  "Εγείρονται μείζονος σημασίας ζητήματα που αφορούν τον σεβασμό των θεσμών και τη διάκριση των εξουσιών στον τόπο μας. Η Κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο έργο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, αλλά ζητά πολιτικές απαντήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Το θέατρο του παραλόγου που έστησε με τον κ. Παππά στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο δεν πείθει, αλλά προκαλεί τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά την προτροπή του κ. Τσίπρα να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για να συμπεριλάβει και τον ίδιο, ας αφήσει στην άκρη τους παλικαρισμούς. Η σιωπή του διευρύνει το "πολιτικό κατηγορητήριο" στις συνειδήσεις των πολιτών", τόνισε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι, μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. για την υπόθεση Novartis, αναδεικνύονται δύο μείζονος σημασίας ζητήματα. Όπως επεσήμανε:

  -Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρθηκε για το πραγματικό σκάνδαλο, δεν προχώρησε στην τεκμηρίωσή του και δεν έκανε τίποτα για την αποζημίωση του Δημοσίου. Αντίθετα, αναλώθηκε σε μια επαίσχυντη προσπάθεια σπίλωσης πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανένα στοιχείο.

  -Δικαιώνεται πλήρως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που -από το 2018 μιλώντας στη Βουλή - υπογράμμιζε την ύπαρξη σκανδάλου και κατήγγειλε την τότε Κυβέρνηση ότι σκόπιμα στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση και αδρανεί ως προς το πραγματικό σκάνδαλο.

  "Σήμερα, μετά την εγκληματική αδράνεια των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση κινητοποιεί τον κρατικό μηχανισμό και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, προκειμένου να αξιοποιήσει κάθε πρόσφορο τρόπο αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου", ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης. Όσον αφορά στις δηλώσεις Τσίπρα περί "βρώμικου 89", ο κ. Πέτσας διεμήνυσε ότι τέτοιου είδους αναφορές έχουν απαντηθεί ήδη στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση του κ. Φίλη. 

  Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού

  Στην κυβέρνηση συνεχίζουν να θέτουν εκτός πλάνου το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Κληθείς να σχολιάσει τις νέες δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο κ. Πέτσας δήλωσε: "Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού...". 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ