Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 25-Ιουν-2020 12:18

  Σ. Πέτσας: Θα ρωτάμε συνέχεια τον κ. Τσίπρα εάν γνώριζε για όλα αυτά...

  Σ. Πέτσας: Θα ρωτάμε συνέχεια τον κ. Τσίπρα εάν γνώριζε για όλα αυτά...
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Αυξάνει συνεχώς την πίεσή της προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση, ζητώντας άμεσες απαντήσεις για τις αποκαλύψεις που σχετίζονται με το στενό συνεργάτη του και πρώην υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

  "Η πρόθεσή μας είναι ξεκάθαρη. Να ρωτάμε συνεχώς τον κ. Τσίπρα να τοποθετηθεί και να απαντήσει, εάν γνώριζε για όλα αυτά. Και φυσικά, έχει δύο επιλογές: Είτε να διαγράψει τον κ Παππά, είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους...", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα ζητήσει να διευρυνθεί το κατηγορητήριο της Προανακριτικής και να συμπεριληφθεί σε αυτό ο κ. Παππάς, ο κ. Πέτσας διεμήνυσε ότι δεν πρόκειται να κάνει κανένα σχόλιο για το τι θα πράξει η Επιτροπή. "Το ζήτημα της κατάθεσης του κ. Παππά και του ηχογραφημένου μηνύματος που έχει καταθέσει ο κ. Μιωνή στην Προανακριτική έχουν πάει στον εισαγγελέα που το εξετάζει. Είναι πολύ πρώιμο να εικάσουμε τι θα γίνει. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε τις εξελίξεις και θα τοποθετηθεί η προανακριτική και όχι η κυβέρνηση. Όλα τα υπόλοιπα, δε μπορούν να αποπροσανατολίσουν από το βασικό ερώτημα. Έχουμε μπροστά μας ένα πρωτοφανές γεγονός και καλούμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετηθεί για αυτό...", σημείωσε. "Εμείς μένουμε στο πολιτικό γεγονός. Δεν εμπλεκόμαστε στο έργο της προανακριτικής και το πολιτικό γεγονός είναι ένα. Ένα αναπάντητο ερώτημα. Εάν θα βγει ο κ. Τσίπρας να μιλήσει. Εάν θα διαγράψει τον κ. Παππά ή θα αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους...", συμπλήρωσε.

  Ο κ. Πέτσας έθεσε, εκ νέου, εκτός πλάνου τη σεναριολογία για πρόωρες εκλογές. "Δεν ασχολούμαστε με τις φοβίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων καλύτερη και δεν υπάρχει καμία σκέψη για πρόωρες εκλογές...", διεμήνυσε.

  "Τρεις μέρες μετά τις αποκαλύψεις που παραπέμπουν σε παραδικαστικό κύκλωμα και παρακράτος επί των ημερών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες δείχνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου λειτουργούσε σαν "μαγαζί" με παραμάγαζα, εμφανίζουν τον κ. Παππά αποφασισμένο να παρέμβει στην Εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη, επιβεβαιώνουν στοχοποίηση της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη. Ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να προσποιείται πως δεν άκουσε και δεν είδε τίποτα. Η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στο έργο της Προανακριτικής. Οι συνομιλίες, ωστόσο, του τότε Υπουργού Επικρατείας του "νούμερο δύο" της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Παππά, με επιχειρηματία και οι ισχυρισμοί που εκτοξεύει εγείρουν σοβαρότατο ζήτημα Δημοκρατίας. Τα όσα ακούγεται να λέει είναι αδιανόητα στο πλαίσιο δημοκρατικού Πολιτεύματος και σοκαριστικά σε κάθε πολιτισμένο δημόσιο βίο", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Προς επίρρωση των λεγομένων του, ο κ. Πέτσας επεσήμανε:

  -Ο κ. Παππάς ακούγεται να λέει ότι ξέρει, καταλαβαίνει, οσμίζεται, μαθαίνει, ότι κάποιοι "βγάζουν λεφτά… πολλά λεφτά". Και όταν κατηγορούσε "κάποιους" στον κ. Μιωνή είναι προφανές πως δεν εννοούσε τον κ. Μιωνή, όπως ισχυρίζεται σήμερα. Δεν θα μιλούσε σε τρίτο πρόσωπο στον άνθρωπο που είχε μπροστά του. Και  δεν θα του απαντούσε ο κ. Μιωνής "το έχω ακούσει και εγώ αυτό". Εξίσου προφανές είναι ότι είχε υποχρέωση, όχι μόνο πολιτική, αλλά και νομική, να καταγγείλει αυτούς τους "κάποιους", πράγμα που ουδέποτε έπραξε.

  -Ο κ. Παππάς, μιλώντας για αυτούς τους "κάποιους", υποστήριζε ότι "η ατζέντα τους κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού"  και συνέχιζε να μιλά για το "μαγαζί μας". Δεν αναφέρεται -όπως ισχυρίζεται σήμερα- σε άλλα μαγαζιά, αλλά στο δικό τους. Και αυτό αποκαλύπτει την αντίληψη τους για τη διακυβέρνηση του τόπου. Θεωρούν το Μέγαρο Μαξίμου "μαγαζί" που κάνει δουλειές.

  -Αναφερόμενος στην εισαγγελέα κυρία Τουλουπάκη ο τότε κορυφαίος Υπουργός κ. Παππάς ακούγεται να λέει: "Θα ζητήσω από τον Παπαγγελόπουλο να μου φέρει την ίδια την τύπισσα και θα της πω ανοιχτά περί τίνος πρόκειται. Θα της πω "κορίτσι μου, έχεις καταλάβει τι πας να κάνεις;”",  Θεωρεί ο κ. Παππάς την κυρία Τουλουπάκη άνθρωπο του χεριού τους και τη  Δικαιοσύνη υποχείριο της Κυβέρνησης. Αυτό και μόνο συνιστά απόδειξη παραδικαστικού κυκλώματος, παραπέμπει σε πρακτικές κατάργησης της διάκρισης των εξουσιών και εγείρει μείζον ζήτημα Δημοκρατίας.

  -Ακούγεται ο κ. Παππάς να ζητά από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ.  Παπασταύρου "να βγει να μιλήσει" εναντίον της κυρίας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, συζύγου του κ. Μητσοτάκη, τότε Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού. Ζητά από τον συνομιλητή του να διαπράξει αθλιότητα σε βάρος της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη. Κι αυτό είναι άλλη μια απόδειξη των μεθοδεύσεων που απεργάζονταν για τη σπίλωση των πολιτικών τους αντιπάλων.

  -Προκύπτει ξεκάθαρα από όλα αυτά ότι ο κ. Παππάς Υπουργός Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γνώριζε τουλάχιστον από τότε -από το Μάιο δηλαδή του 2016- την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου.

  -Επιβεβαιώνεται η δήλωση που έκανε στις 26 Φεβρουαρίου 2020 κ. Παπαγγελόπουλος σύμφωνα με την οποία ο ίδιος συναντήθηκε το 2016, στο Μέγαρο Μαξίμου με τον τότε Υπουργό Επικρατείας κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή για ... "εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις". Ο τότε Υπουργός Επικρατείας ο "νούμερο δύο" και ο τότε αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης "συζητούσαν" με τον κ. Μιωνή, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου για "εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του".

  "Μετά από όλα αυτά επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Παππάς, Υπουργός Επικρατείας τότε, με γραφείο στο Μέγαρο Μαξίμου -στο "μαγαζί" όπως λέει ο ίδιος- γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού- παρακρατικού κυκλώματος που έβγαζε λεφτά, όπως είπε ο ίδιος. Αποδεικνύεται, τελικά, ότι δεν ενδιαφέρονταν πως να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά πως να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, πως να συγκροτήσουν παρακράτος, πως να γίνουν καθεστώς και να ελέγξουν όλους τους "αρμούς της εξουσίας", όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας", σημείωσε ο κ. Πέτσας. "Και για όλα αυτά τα συγκλονιστικά που αποκαλύπτονται ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Δεν γνώριζε τίποτα; Δεν άκουσε ποτέ κάτι; Δεν του είπε τίποτα ο κ. Παππάς; Δεν τον ενοχλούν ούτε τώρα όσα αποκαλύπτονται; Οφείλει ο κ. Τσίπρας να καταλάβει ότι τώρα δεν έχει παρά μόνο δύο επιλογές: Είτε να διαγράψει τον κ. Παππά, είτε να αναλάβει την ευθύνη του παρακράτους. Περιμένουμε, όπως όλοι οι πολίτες, επιτέλους, να απαντήσει", πρόσθεσε.

  Ο κ. Γεωργιάδης μίλησε ως πολίτης

  Κληθείς να τοποθετηθεί για το κατά πόσο η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη του κ. Γεωργιάδη, σύμφωνα με την οποία η κ. Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή, ο κ. Πέτσας επεσήμανε: "Ο κ. Γεωργιάδης δε μίλησε ως υπουργός της κυβέρνησης, αλλά ως ένας πολίτης που εξέφρασε μία προσωπική αγανάκτηση για το γεγονός ότι η υπόθεση του δεν έχει διαλευκανθεί εδώ και χρόνια. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στη δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών...".

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Η κυβέρνηση στριμώχνει τον Α. Τσίπρα σε πολιτικές "Συμπληγάδες"

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ