Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουν-2020 12:47

  Γ. Γεραπετρίτης: Αυτονόητο ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ

  Γ. Γεραπετρίτης: Αυτονόητο ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα όλα τα ποσά που δόθηκαν σε ΜΜΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αυτονοήτως θα δοθούν άμεσα στην δημοσιότητα τα ποσά με τα οποία ενισχύθηκαν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή παρακολούθησης των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής. "Υπήρξε μια μικρή υστέρηση για να υπάρξει επεξεργασία των εκταμιεύσεων από το υπουργείο Οικονομικών" τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι τα ποσά που δόθηκαν στα ΜΜΕ ήταν "όχι απλά αναγκαία, αλλά εξαιρετικά κρίσιμα για την δημόσια έκθεση και παρακίνηση των πολιτών την περίοδο της καραντίνας".

  Ο κ. Γεραπετρίτης απαντώντας σε αιτιάσεις από πλευράς βουλευτών της αντιπολίτευσης για προμήθεια μασκών και αναπνευστήρων χωρίς διαγωνισμούς ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός λέγοντας: "Ασφαλώς και δεν θα κάναμε δεκάμηνες διαδικασίες για να προμηθευτούμε αναπνευστήρες και μάσκες. Γινόταν πόλεμος και στον πόλεμο που γινόταν δώσαμε μάχη με νύχια και με δόντια. Σας βεβαιώ ότι δεν έγινε καμία απόκλιση από την δημόσια ανάρτηση συμβάσεων".

  Τόνισε ότι ήταν πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην πάει σε μοντέλα τύπου "ανοσίας της αγέλης" σημειώνοντας ότι θα ήταν έξω από τοπεδίο σκέψης μας. Δεν μπορούμε παρά να στηριζόμαστε στον πυρήνα του κράτους δικαίου που επικρατεί εδώ και 300 χρόνια και στηρίζετε στο ότι η ανθρώπινη ζωή έχει αυτοτελή αξία και δεν μπορεί να συμψηφιστεί.

  Αναφέρθηκε στα σκληρά ηθικά διλήμματα που αναγκάστηκαν να λάβουν άλλες χώρες επί του προκειμένου – διλήμματα στα οποία όπως είπε "ευτυχώς στην Ελλάδα επειδή πήγε πολύ καλά το υγειονομικό κομμάτι δεν χρειάστηκε να ληφθούν, όπως για παράδειγμα ποιος θα έπρεπε να μπει σε ΜΕΘ, ποιος σε αναπνευστήρα.

  "Όπως η απόφαση να καταρρίψεις αεροπλάνο"

  Μάλιστα μιλώντας για αυτά τα ηθικού διλήμματα ανέφερε ότι πρόκειται για πολύ σκληρές αποφάσεις. "η απόφαση βάσει αλγόριθμου ποιος θα μπει σε ΜΕΘ και ποιος όχι είναι ανάλογη με την απόφαση κατάρριψης αεροπλάνου που έχει καταληφθεί από τρομοκράτες και απειλεί να πέσε στον αστικό ιστό" είπε ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτηριστικά. "Αυτού του τύπου οι ηθικοδικαιακές επιλογές δυστυχώς θα έρθουν και θα ξαναέρθουν και γι’ αυτό έχει μεγάλη αξία να είμαστε πολύ καλά περονιασμένοι,  να ενισχύσουμε τις υποδομές ώστε να μην χρειαστεί να μπούμε σε αυτή την λογική. Ποτέ δεν ήμουν οπαδός της νομιμοποίησης που παράγεται από το επιτυχές αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η νομιμοποίηση πρέπει να παραμένει στους βασικούς Πολιτειακούς Θεσμούς με κάθε τίμημα. Πρέπει να κρατάμε όρθια την Βουλή, η κυβέρνηση να υλοποιεί το έργο της και η αντιπολίτευση να ασκεί την κριτική της".

  Ντόρα για Τουρκία-Ουγγαρία

  Στην ίδια συνεδρίαση η Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι υπάρχουν χώρες όπως η Τουρκία και η Ουγγαρία, οι οποίες με αφορμή την πανδημία ¨μπήκαν στον πειρασμό του εσωτερικού ξεκαθαρίσματος και πάταξης των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ξεκινώ από την Τουρκία που έκανε επιλεκτικές αποφυλακίσεις ποινικών αφήνοντας μέσα δημοσιογράφους και δημάρχους κι αυτό της δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Ενώ στην Ουγγαρία ο κ. Ορμπαν χρησιμοποίησε την πανδημία για να αποκτήσει εκτελεστικές εξουσίες που δεν έχουν ποτέ καταγραφεί. Λιγότερα δείγματα είχαμε στην Πολωνία. Και υπάρχει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο συζήτηση μέχρι που μπορεί να πάει κανείς με επιχείρημα την διαχείριση της δημόσιας υγείας. Εγώ λέω ότι υπάρχει ο κοινός νους".

  Μ. Νταλιάνη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ