Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 22-Ιουν-2020 12:58

  Σ. Πέτσας: Κάποιοι ενδιαφέρονταν να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς

  Σ. Πέτσας: Κάποιοι ενδιαφέρονταν να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Να απαντήσει άμεσα για όσα κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας, Σάμπυ Μιωνής, καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα.

  Στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας στάθηκε δριμύς, επισημαίνοντας ότι "κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους 'αρμούς της εξουσίας', όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας". Παράλληλα, ο κ. Πέτσας αναρωτήθηκε, με νόημα, εάν ο τέως πρωθυπουργός γνώριζε για όλα αυτά, ζητώντας απαντήσεις.

  "Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή,  πριν από λίγο, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Νίκο Παππά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή: Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι "κάποιοι βγάζουν λεφτά" και μάλιστα "πολλά λεφτά". Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί "συζητούσαν" με επιχειρηματία για... "εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης. Ο  κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου "να βγει να μιλήσει" εναντίον της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού. Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους", σημείωσε, στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Πέτσας.

  "Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους. Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας. Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους 'αρμούς της εξουσίας', όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας. Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας; Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Σ. Πέτσας: Η Τουρκία να προχωρήσει στην άμεση αποκλιμάκωση των προκλητικών της ενεργειών

  Να προχωρήσει στην άμεση αποκλιμάκωση των προκλητικών ενεργειών της καλεί την Τουρκία η κυβέρνηση.

  "Εμείς είμαστε πάντα υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας…Όμως, στη φάση, την οποία βρισκόμαστε σήμερα, χρειάζεται έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας των προκλητικών ενεργειών της. Με αυτήν την προϋπόθεση εμείς πάντα με γνώμονα το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με την Τουρκία τη μόνη διαφορά την οποία έχουμε. Που είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών...", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ