Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουν-2020 20:34

  Τηλεδιάσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με τους ηγέτες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης

  Τηλεδιάσκεψη του Κ. Μητσοτάκη με τους ηγέτες της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τους ομολόγους του για τους στόχους της μελλοντικής συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης των ηγετών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των έξι χωρών της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

  Ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε ότι είναι καίριας σημασίας η ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, της μετανάστευσης και του ψηφιακού μετασχηματισμού.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την έως τώρα πρόοδο των Ανατολικών εταίρων στο μεταρρυθμιστικό τους έργο, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. Τόνισε δε την ανάγκη εντατικοποίησης των προσπαθειών, ακόμη περισσότερο στους τομείς των δημοκρατικών θεσμών, του κράτους δικαίου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και της καταπολέμησης της διαφθοράς.

  Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της αλληλεγγύης που επέδειξε η ΕΕ, η οποία από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους Ανατολικούς εταίρους συνδράμοντας τόσο στην αντιμετώπιση των άμεσων υγειονομικών αναγκών όσο και των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της πανδημίας.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ