Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 15-Ιουν-2020 13:15

  Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα επέκταση των κυρώσεων της Ε.Ε. για την Τουρκία

  Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα επέκταση των κυρώσεων της Ε.Ε. για την Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13.22

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητήσει η Ελλάδα επέκταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Τουρκία αφήνει η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της, Στέλιου Πέτσα.

  "Είναι αντικείμενο που έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του ευρωπαϊκού συμβουλίου. Θα επιφυλαχθώ μέχρι να προχωρήσουμε και στη Σύνοδο του ευρωπαϊκού συμβουλίου στο τέλος της εβδομάδας", τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Πέτσας.

  "Όλο το τελευταίο διάστημα, έχουμε αναπτύξει ένα πλέγμα πρωτοβουλιών, για να ενισχύσουμε τη θέση μας και να προάγουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην περιοχή. Ένα μεγάλο βήμα έγινε με τη συμφωνία που είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα με την Ιταλία και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας και με τις υπόλοιπες χώρες. Στο Ισραήλ, η συζήτηση δε θα αφορά μόνο θέματα γεωπολιτικά. Αλλά και θέματα που σχετίζονται με επενδύσεις, ενέργεια και τουρισμό…", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κληθείς, δε, να σχολιάσει σχέδιο εισβολής της Τουρκίας στη χώρα μας, το οποίο διέρρευσε σε ιστότοπο, ο κ. Πέτσας επεσήμανε: "Εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Έχουμε πει πολλές φορές ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί...".

  Ερωτηθείς εάν ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας, εφόσον αυτή δε συμμορφωθεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τα ζητήματα της προκλητικότητας της Άγκυρας στην τηλεδιάσκεψη που είχε με τον κ. Μισέλ. "Θα επιφυλαχθώ για αυτό το ζήτημα", συμπλήρωσε.

  Η Ελλάδα ανοίγει σήμερα τις πύλες της στον τουρισμό

  Ο κ. Πέτσας, με το βλέμμα στραμμένο στον τουρισμό, σημείωσε πως όλα είναι έτοιμα, προκειμένου να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια για τους ίδιους, τους εργαζόμενους και τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών.

  "Από  σήμερα, υποδεχόμαστε τουρίστες από αεροδρόμια που βρίσκονται στη λίστα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Εκτός από το αεροδρόμιο της Αθήνας "Ελ. Βενιζέλος", δέχεται πλέον πτήσεις εξωτερικού και το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης. Από σήμερα έως και τις 30 Ιουνίου, στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα γίνονται δειγματοληπτικά τεστ. Όσοι ελέγχονται θα αυτοπεριορίζονται μέχρι να πάρουν το αποτέλεσμα  (για μια μέρα δηλαδή), στο ξενοδοχείο της επιλογής τους. Στην  περίπτωση που κάποιος βρεθεί θετικός στο τεστ  θα μένει  14 ημέρες σε καραντίνα", τόνισε.

  "Έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή Σχέδιο Υπηρεσιών Υγείας για τη νησιωτική χώρα, προκειμένου να παραμείνει υγειονομικά ασφαλής στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Ενδυναμώνονται οι δομές υγείας των νησιών μας, με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα ατομικής προστασίας, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν διασύνδεση με νοσοκομεία covid-19. Όλες οι ιατρικές δομές είναι στελεχωμένες και λειτουργούν 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Σε κάθε κατάλυμα θα υπάρχει συνεργαζόμενος γιατρός, αλλά και συντονιστής για την διαχείριση περιπτώσεων κρουσμάτων. Έγιναν, ήδη, συμβάσεις ξενοδοχειακών μονάδων με ιδιώτες γιατρούς και υπήρξαν  εκπαιδεύσεις και ασκήσεις ετοιμότητας", σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

  Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι το σύνολο των μέτρων που λαμβάνονται αποσκοπεί στο άνοιγμα του τουρισμού μας στον κόσμο με ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες.

  "Εντείνουμε τους ελέγχους σε όλη τη χώρα. Ταυτόχρονα, εναρμονίζουμε τα πρόστιμα και τις διοικητικές κυρώσεις, δημιουργώντας ένα απλό, διαφανές και ομοιόμορφο πλαίσιο. Αυτό κρίνεται απαραίτητο γιατί τα υφιστάμενα πρόστιμα και διοικητικές κυρώσεις, είχαν θεσπιστεί για διαφορετικές περιστάσεις και όχι για την αντιμετώπιση ενός κοινού εχθρού, όπως ο κορονοϊός", ανέφερε, με τις σχετικές ανακοινώσεις να γίνονται τις επόμενες ημέρες από το υπουργείο Ανάπτυξης.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ