Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 13-Ιουν-2020 07:51

  Ο Μητσοτάκης "εγκαινιάζει" στη Σαντορίνη το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο

  Ο Μητσοτάκης "εγκαινιάζει" στη Σαντορίνη το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού σε διεθνές επίπεδο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Δύο εικοσιτετράωρα πριν η χώρα μας σηκώσει ξανά τις πύλες της για τους επισκέπτες από τις χώρες του εξωτερικού, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στη Σαντορίνη. Μετά τα δύο πρώτα σημαντικά βήματα για την επανεκκίνηση του κλάδου-πυλώνα της ελληνικής οικονομίας (την παρουσίαση της καμπάνιας και το πλάνο για την υγειονομική θωράκιση των νησιών) ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει το δικό του κάλεσμα σε διεθνές επίπεδο. Παρουσία εκπροσώπων 50 Μέσων Ενημέρωσης από ολόκληρο τον κόσμο, ο πρωθυπουργός θα  "εγκαινιάσει" το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου. Μία τουριστική περίοδος και ένα καλοκαίρι με πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά για τα παγκόσμια δεδομένα, καθώς η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε την καθημερινότητα, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής μας.

  Το σκηνικό που θα έχει φόντο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει αργά το απόγευμα, θα είναι το αποτύπωμα του κάλλους της ελληνικής γης. Με φόντο την καλντέρα της Σαντορίνης και το ηλιοβασίλεμα, που έχει αποτυπωθεί στο μυαλό και τις φωτογραφίες εκατομμυρίων επισκεπτών, ο πρωθυπουργός στοχεύει να μεγιστοποιήσει τα οφέλη από την προβολή της χώρας. Νωρίτερα, οι δημοσιογράφοι που θα συνοδεύουν τον κ. Μητσοτάκη θα έχουν ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου, τη στιγμή που η κυβερνητική ομάδα έχει προετοιμάσει λεπτομερώς το σχέδιο για τη στήριξη του τουρισμού, προκειμένου η Ελλάδα να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι από μία, έτσι κι αλλιώς, περιορισμένη… πίτα. Στην αιχμή της στρατηγικής βρίσκεται, πάντα, η ασφάλεια των πολιτών, των τουριστών και των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού. "Ελπίζουμε να μπορέσουμε να υποδεχτούμε επισκέπτες πάνω από όλα με ασφάλεια. Πάνω από όλα με ασφάλεια που είναι η πρώτη μας προτεραιότητα", είναι το μήνυμα που έχει απευθύνει ο πρωθυπουργός. "Περιμένουμε από τις 15 Ιουνίου και μετά, σταδιακά, αύξηση των τουριστικών ροών και μεγάλη αύξηση από την 1η Ιουλίου… Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι δε θα είναι λίγοι. Θα είναι στοχευμένοι και θα καλύπτουν πολύ μεγάλο αριθμό των επισκεπτών. Έτσι ώστε έγκαιρα να διαγνώσουμε ένα περιστατικό και να το απομονώσουμε από την κοινότητα. Ταυτόχρονα, προχωρούμε στην ενίσχυση των υγειονομικών δομών για να είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενα κρούσματα", έχει σημειώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Η θωράκιση των νησιών θα βασίζεται σε πέντε βασικούς άξονες. Την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό, με μέσα ατομικής προστασίας, τη διασύνδεση των νησιών με νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό, την πρόσβαση σε τεστ και την ενδυνάμωση του συστήματος αεροδιακομιδών.

  "Όπλα" στην επιχείρηση επανεκκίνησης του τουρισμού; Η ανάδειξη της Ελλάδας ως ένας προορισμός υγειονομικά ασφαλής. Η αυξημένη αξιοπιστία, που έχει κατακτήσει και η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας, που έρχονται ως απόρροια του επιτυχημένου τρόπου διαχείρισης του πρώτου κύματος της πανδημίας. Μέσα από την έγκαιρη λήψη αποφάσεων, τον αποτελεσματικό έλεγχο, την ιχνηλάτηση, τη διαφάνεια, την ατομική ευθύνη και τη συλλογική ωριμότητα. Η τουριστική σεζόν μπορεί, εκ των πραγμάτων εφέτος, να είναι μικρότερη, ωστόσο κυβερνητικά στελέχη επισημαίνουν ότι δε θα είναι χαμένη.

  Επίσκεψη στο Ισραήλ

  Στο μεταξύ, η Αθήνα εξακολουθεί να πορεύεται στην οδό της πολυεπίπεδης εξωτερικής πολιτικής, που αποδίδει σημαντικούς καρπούς, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται για την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Την προσεχή Τρίτη, συνοδευόμενος από κορυφαίους υπουργούς, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Ισραήλ, σε ένα ταξίδι με έντονους συμβολισμούς. Γιατί δεν είναι μόνο ότι αυτό πραγματοποιείται μόλις λίγες ημέρες από τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη επίσημων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Είναι και το πολύπλευρο σχήμα της ασφάλειας, της άμυνας, της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της καινοτομίας και του πολιτισμού, το οποίο αναμένεται να τεθεί στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Το ορόσημο της μετάβασης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ είναι κομβικό. Η Τουρκία αυξάνει εξακολουθητικά το τέμπο της προκλητικότητάς της στην Ανατολική Μεσόγειο. Και η Αθήνα έχει στραμμένο το βλέμμα της στη συνεχή ενδυνάμωση των συμμαχιών της.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ