Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 11-Ιουν-2020 12:58

  Σ. Πέτσας: Νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους και μπορούμε να τους στηρίξουμε

  Σ. Πέτσας: Νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους και μπορούμε να τους στηρίξουμε
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:34
   
  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Εξαιρετικά θετικά" χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της προχθεσινής έκδοσης 10ετούς ομολόγου η κυβέρνηση. Ο κ. Πέτσας, στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων, σημείωσε ότι αντλήθηκαν τρία δισεκατομμύρια ευρώ, με επιτόκιο 1,57%, που είναι περίπου ίσο με αυτό της αντίστοιχης έκδοσης, του περασμένου Οκτωβρίου και πολύ χαμηλότερο, πιο κάτω από το μισό της έκδοσης του Μαρτίου του 2019, που είχε διαμορφωθεί στο 3,9%. 

  "Θετικό στοιχείο αποτελεί και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών είναι ξένα χαρτοφυλάκια και θεσμικοί επενδυτές. Και τα στοιχεία αυτά  αποδεικνύουν ότι οι αγορές αναγνωρίζουν την αποτελεσματικότητα του σχεδίου που εφαρμόζει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της υγειονομικής κρίσης. Η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιβραβεύει την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία της πολιτικής μας. Δίνει -για δεύτερη φορά μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού-  ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στην οικονομία, στην Πατρίδα μας", τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

  Την ίδια στιγμή, το βλέμμα της στρατηγικής που προωθεί το Μέγαρο Μαξίμου και το οικονομικό επιτελείο εστιάζει στη στήριξη του κόσμου της εργασίας.

  "Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πρωτόγνωρη κρίση της πανδημίας του κορονοϊού, πρώτο μας μέλημα ήταν ο κόσμος της εργασίας. Για αυτό επεξεργαστήκαμε στο συνεκτικό μας Σχέδιο καινοτόμα εργαλεία και προγράμματα, προκειμένου να διασφαλίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοινώθηκε χθες, προσθέτουμε ακόμα 190 εκατομμύρια ευρώ στη χρηματοδότηση του Προγράμματος "Συν-Εργασία". Ειδικότερα, από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η Πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τον χρόνο που οι εργαζόμενοι δεν εργάζονται. Και αυτό θα συνεχιστεί και μετά τον Ιούλιο, εφόσον κριθεί απαραίτητο", ανέφερε ο κ. Πέτσας. Παράλληλα, απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

  "Όσον αφορά στην κριτική που διατυπώθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση, γιατί "κάνουμε αυτή την παρέμβαση στο Πρόγραμμα "Συν-Εργασία” πριν αυτό ξεκινήσει", η απάντηση είναι διττή: Πρώτον, γιατί νοιαζόμαστε.  Νοιαζόμαστε για τους εργαζόμενους. Νοιαζόμαστε για τις οικογένειές τους. Νοιαζόμαστε να είναι στη θέση τους για να συμμετέχουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας  και τα οφέλη της. Δεύτερον, γιατί μπορούμε. Και μπορούμε για τέσσερις λόγους: Αντλήσαμε 3 δισ. ευρώ από την πετυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου. Προχωρούμε στην έκδοση μεγαλύτερου ύψους εντόκων γραμματίων, με επιτόκιο που διαμορφώνεται στα προ κορονοϊού επίπεδα. Η εκτέλεση του Κρατικού Προϋπολογισμού κινείται ικανοποιητικά, σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις. Η οικονομία -σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- παρουσιάζει χαμηλότερο ρυθμό ύφεσης, υποτετραπλάσιο, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Στο πρώτο τρίμηνο η ύφεση στην Ευρωζώνη έφτανε το 3,6%, ενώ στη χώρα μας στο 0,9% του Α.Ε.Π.", επεσήμανε. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021