Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 10-Ιουν-2020 10:32

  Κ. Κυρανάκης: Θεμέλιο η ΑΟΖ για τα προβλήματα με την Τουρκία

  Κ. Κυρανάκης: Θεμέλιο η ΑΟΖ για τα προβλήματα με την Τουρκία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Πρέπει να σταθούμε στο πως η ιστορική αυτή συμφωνία λύνει μια εκκρεμότητα 40 ετών” επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης μετά τη χθεσινή υπογραφή της ΑΟΖ, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

  Ο ίδιος εκτίμησε ότι η συμφωνία " δημιουργεί ένα προηγούμενο για το Αιγαίο για τα νησιά”, χαρακτηρίζοντάς την "θεμέλιο για να λύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία”. "Κάθε πίεση από μέρους διεθνούς κοινότητας και από άλλες χώρες είναι θετική για την Ελλάδα” εκτίμησε ο κ. Κυρανάκης και πρόσθεσε ότι "εμείς σεβόμαστε τους διεθνείς κανόνες και με βάση αυτούς πορευόμαστε”.

  Ερωτηθείς για την συμφωνία με την Αλβανία για την κήρυξη ΑΟΖ, "υπάρχει μια εκκρεμότητα με το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας, η οποία δεν έχει λυθεί. Θα πρέπει να υπάρξει λήξη αυτής της εκκρεμότητας” τόνισε ο κ. Κυρανάκης, ενώ "η Ελλάδα θα προχωρήσει με βάση αυτά που συμφέρουν την ίδια και την ευρύτερη σταθερότητα στην περιοχή”, σημείωσε.

  Ως προς το ενδεχόμενο υπογραφής συμφωνίας για την ΑΟΖ και με την Αίγυπτο, ο Βουλευτής της ΝΔ δεν το απέκλεισε σχολιάζοντας πως "αυτά ανακοινώνονται όταν έχουν ήδη συμφωνηθεί”. Αναφορικά με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την Παιδεία σήμερα, "για μένα το πιο άρθρο είναι το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου που αφορά τις ψηφιακές δεξιότητες” εξήγησε ο Βουλευτής της ΝΔ, αφού "για πρώτη φορά γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα, μπαίνουν οι ψηφιακές δεξιότητες στα πρότυπα σχολεία” σημείωσε

  "Θα διδάσκεται η ρομποτική, θα διδάσκεται η επιχειρηματικότητα. Εγώ θα πρότεινα να μπει και η τεχνητή νοημοσύνη” ανέφερε ο κ. Κυρανάκης και κατέληξε "η Ελλάδα μπορεί να επενδύσει στο ανθρώπινο κεφάλαιο. Τότε και σε επίπεδο αγοράς, επιχειρήσεων και εθνικής άμυνας μπορείς να πετύχεις θαύματα”. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021