Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 19:38

  Γ. Βρούτσης: Τον Σεπτέμβριο θα επανεξετασθεί η πολιτική στήριξης σε επιχειρήσεις-εργαζομένους

  Γ. Βρούτσης: Τον Σεπτέμβριο θα επανεξετασθεί η πολιτική στήριξης σε επιχειρήσεις-εργαζομένους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δ. Κατσαγάνη

  Την επανεξέταση της πολιτικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την κορονο-κρίση προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, κος Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα στο Delphi Economic Forum. Βάση αυτής της επανεξέτασης θα είναι τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει η κυβέρνηση. 

  Η Ελλάδα μετά τη ψήφιση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, το Φεβρουάριο του 2020, έχει ένα βιώσιμο και σταθερό ασφαλιστικό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας.

  Το νέο ασφαλιστικό εγγυάται τις συντάξεις όλων των Ελλήνων, το οποίο ικανοποιεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. Στις 2 Ιουνίου καταβλήθηκαν οι νέες επικουρικές συντάξεις.

  Μέχρι τον Σεπτέμβριο, θα έλθει η νέα κύρια σύνταξη, δήλωσε ο ίδιος. Τον Οκτώβριο θα δουν τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων για 8 μήνες και των κύριων συντάξεων για 12 μήνες, σημείωσε ο κος Βρούτσης. Είμαστε έτοιμοι στο τέλος αυτού του μήνα ή στις αρχές του άλλου, να παρουσιάσουμε το σύστημα "Άτλας" που αφορά την απονομή της "ψηφιακής σύνταξης". Σε λίγα δευτερόλεπτα θα εκδίδεται η "ψηφιακή σύνταξη", σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

  Ο υπουργός Εργασίας τόνισε πως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελεί προαπαιτούμενο για μία Ελλάδα που θα ανοίξει την αγορά εργασίας. Στην πράξη είχαμε τις υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές μεταξύ των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ. Το 2014 μειώσαμε τις εισφορές κατά 6 μονάδες και έτσι αποκλιμακώθηκε η ανεργία. Από 1/6 μειώθηκαν για 0,9% οι εισφορές, τόνισε, ενώ συμπλήρωσε πως θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω μείωση 5 μονάδων στις εισφορές των επιχειρήσεων.

  Στο επίκεντρο των πολιτικών μας, από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού, σημείωσε ο κος Βρούτσης, ήταν η υγεία των πολιτών και η ενίσχυση των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ισόρροπα. Τα αποτελέσματα όσον αφορούν την αγορά εργασίας έφεραν αποτελέσματα, σημείωσε, καθώς είχαμε θετικά ισοζύγια τόσο τον Απρίλιο, όσο και το Μάιο. Από τον τρέχοντα μήνα, θα προχωρήσει το πρόγραμμα "συνεργασία". Θα επανεξετάσουμε όλη την πολιτική μας από Σεπτέμβρη, στη βάση των νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, σημείωσε ο κος Βρούτσης.

  Αύριο, θα παρουσιασθεί το νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μαζί με το διοικητή του ΟΑΕΔ, κο Σπύρο Πρωτοψάλτη. Θα δώσουμε σε περισσότερους Έλληνες φθηνότερες και ποιοτικότερες διακοπές φέτος, σημείωσε.

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ