Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 09-Ιουν-2020 16:47

  Κ. Μητσοτάκης για οριοθέτηση ΑΟΖ: "Καθοριστική συμβολή στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή μας"

  Κ. Μητσοτάκης για οριοθέτηση ΑΟΖ: "Καθοριστική συμβολή στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή μας"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ως "καθοριστική συμβολή στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή μας", χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη σημερινή υπογραφή Συμφωνίας οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μεταξύ Ελλάδας – Ιταλίας. Παράλληλα, εκφράζει την ευχή ανάλογες συμφωνίες να υπάρξουν και μεταξύ άλλων χωρών της περιοχής. 

  "Σήμερα, είναι μία καλή ημέρα για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ευρώπη και ολόκληρη τη Μεσόγειο. Αθήνα και Ρώμη καθόρισαν τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες στα νερά που ενώνουν τις δύο γειτονικές μας χώρες, αίροντας, έτσι, με γόνιμο τρόπο μία εκκρεμότητα 40 ετών", τονίζει, σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης. 

  "Η συμφωνία ανταποκρίνεται πλήρως στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου αλλά και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας. Περιγράφει την έκταση των θαλασσίων περιοχών που αξιοποιούνται. Και, βεβαίως, αναγνωρίζει κυριαρχικά δικαιώματα σε όλα τα εδάφη -χερσαία και νησιωτικά. Πρόκειται για υπόδειγμα συνεργασίας και σχέσεων καλής γειτονίας. Και για μία καθοριστική συμβολή στην ειρήνη και στη σταθερότητα στην περιοχή μας", επισημαίνει ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, σημειώνει ότι Ελλάδα και Ιταλία απέδειξαν, σήμερα, πώς δύο γείτονες μπορούν να μετατρέπουν τη θάλασσα που τις περιβάλλει σε ήρεμα νερά προόδου και ανάπτυξης. "Εύχομαι ανάλογες συμφωνίες να υπάρξουν και μεταξύ άλλων χωρών της περιοχής", αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης. 

  Δημήτρης Γκάτσιος 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ