Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουν-2020 18:12

  Ο Ζεεχόφερ ζήτησε ταχεία μεταρρύθμιση του Δικαίου Ασύλου της ΕΕ

  Ο Ζεεχόφερ ζήτησε ταχεία μεταρρύθμιση του Δικαίου Ασύλου της ΕΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αλληλεγγύη προς τις χώρες που πλήττονται ιδιαίτερα από τις μεταναστευτικές ροές ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ και τόνισε την ανάγκη ταχείας μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού Δικαίου Ασύλου.

  "Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε μόνες την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, όπου φτάνουν πολλοί μετανάστες. Από κοινού με την Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία προσπαθεί η Γερμανία να διατηρήσει το τρένο εν κινήσει", δήλωσε ο κ. Ζεεχόφερ μετά την τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του στην ΕΕ και τάχθηκε και πάλι υπέρ της πρώτης εξέτασης της αίτησης ασύλου στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι, όπως εξήγησε, να συμμετάσχουν όλες οι χώρες της ΕΕ στην υποδοχή μεταναστών. Εφόσον δεν πειστούν όλοι για αυτό, θα πρέπει να υπάρξουν άλλες δυνατότητες για αλληλεγγύη, όπως η οικονομική στήριξη ή η διάθεση αστυνομικών στην FRONTEX, πρόσθεσε.

  "Το διακύβευμα για την Ευρώπη τώρα είναι να δείξει ότι η ευρωπαϊκή καρδιά χτυπά και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει και δύσκολες καταστάσεις", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζεεχόφερ και δεσμεύθηκε ότι η γερμανική κυβέρνηση, κατά την διάρκεια της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ θα αγωνιστεί πολύ πολύ δυνατά για την μεταρρύθμιση του Δικαίου Ασύλου.

  Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ακόμη ότι η ΕΕ θέλει έως το τέλος Ιουνίου να άρει όλους τους περιορισμούς μετακίνησης στο εσωτερικό της, οι οποίοι είχαν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και να αποκαταστήσει πλήρη ελευθερία κίνησης στον χώρο Σένγκεν. Η απαγόρευση εισόδου για πολίτες τρίτων χωρών θα παραταθεί, όπως είπε, έως την 1η Ιουλίου, αλλά κατόπιν θα υπάρξει διαφορετική πρόβλεψη για κάθε χώρα, ανάλογα με την εξέλιξη του κορονοϊού. Η Γερμανία, διευκρίνισε ο υπουργός, σκοπεύει μέχρι τις 15 Ιουνίου να καταργήσει τους ελέγχους στα σύνορά της με χώρες της ΕΕ.

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ