Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 05-Ιουν-2020 17:26

  Μήνυμα Γ. Πλακιωτάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

  Μήνυμα Γ. Πλακιωτάκη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  "Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος στοχεύει στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, αλλά και της κοινωνίας γενικότερα, για θέματα που άπτονται στην προάσπιση, στην θωράκιση και στη διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, στη διαφύλαξη του οποίου συμβάλλουν καθημερινά τα στελέχη του Λιμενικού με το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τα διέπει", τονίζει σε μήνυμά του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

  Ο κ. Πλακιωτάκης προσθέτει ότι θα πρέπει να γίνει μνεία σχετικά με την υποχρεωτική εφαρμογή της απόφασηςMEPC.280(70) που υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (Marine Environment Protection Committee-MEPC) κατά την 70ή Σύνοδό της, από1η Ιανουαρίου τρέχοντος έτους, που αφορά στην υποχρέωση για χρήση καυσίμου των πλοίων μέγιστης περιεκτικότητας σε θείο έως 0,5% m/m.

  "Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος για το 2020, ας δεσμευτούμε όλοι σε συμπεριφορές σεβασμού του περιβάλλοντος και την ανάληψη πρωτοβουλιών και συμμετοχής μας σε εθελοντικές δράσεις προστασίας αυτού" τονίζει ο υπουργός Ναυτιλίας.

  Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, θεσπίστηκε το 1972 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και γιορτάζεται από το έτος 1974 και κάθε έτος στις 5 Ιουνίου.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ