Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 01-Ιουν-2020 14:30

  Σ. Πέτσας: Με έξοδα του ελληνικού δημοσίου θα μπαίνουν σε καραντίνα οι θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες

  Σ. Πέτσας: Με έξοδα του ελληνικού δημοσίου θα μπαίνουν σε καραντίνα οι θετικοί στον κορονοϊό τουρίστες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  "Στόχος μας είναι η μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες". Με αυτό το σχόλιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο και από τις 15 Ιουνίου θα υποδέχεται τους επισκέπτες "σταθερά και μεθοδικά", με κανόνες και πρωτόκολλα ασφάλειας και υγιεινής.

  "Περιμένουμε πολύ λιγότερα περιστατικά – μακάρι και κανένα- καθώς οι επιδημιολογικοί κύκλοι στις χώρες της Ευρώπης από όπου περιμένουμε τουριστικές ροές, συντονίζονται προς τα κάτω", ανέφερε. Παράλληλα, επεσήμανε πως τα θετικά κρούσματα θα φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, με κόστος που θα αναλάβει το ελληνικό δημόσιο.

  "Είμαστε υπερήφανοι για τη συλλογική αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα μας. Η έγκαιρη λήψη αποφάσεων, ο αποτελεσματικός έλεγχος, η ιχνηλάτηση, η διαφάνεια είναι μόνο ένα μέρος της επιτυχημένης αυτής αντιμετώπισης. Όλοι οι Έλληνες γίναμε ένα. Και κάναμε τη διαφορά. Δείξαμε βαθιά αίσθηση αλληλεγγύης, καθώς νοιαστήκαμε εξίσου για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά και για τους γείτονές μας. Τώρα ανοίγουμε τη χώρα μας στον κόσμο με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος. Για να αναδείξουμε ένα σημαντικό στοιχείο της ανθρωπιάς μας: Να συναντηθούμε ως φίλοι και να μοιραστούμε εμπειρίες", ανέφερε ο κ. Πέτσας, στη διάρκεια της ενημέρωσης. "Φροντίζουμε, αυτό το Καλοκαίρι, η υγεία και η ασφάλεια να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, ενόσω θα μοιραζόμαστε μαζί τον Πολιτισμό, την Ιστορία και τις ομορφιές της Πατρίδας μας. Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να αξιολογεί συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα, σε συνεργασία με τους ειδικούς και τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς. Και ανάλογα θα δέχεται επισκέπτες από χώρες που παρουσιάζουν βελτίωση στην επιδημιολογική τους καμπύλη. Ταυτόχρονα, θα παραμένει σε εγρήγορση για ενδεχόμενο επιδείνωσης σε κάποιες από αυτές. Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα θα εφαρμόζει από 15 Ιουνίου στοχευμένους δειγματοληπτικούς ελέγχους στους επισκέπτες μας και ήδη ενισχύει τις υγειονομικές υποδομές, με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά μας. Στόχος μας είναι η μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες", πρόσθεσε.

  Διαβάστε ακόμη: 

  * Σ. Πέτσας: Μνημόνια υπήρχαν επί Τσίπρα. Επί Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ