Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 12:55

  Φίλης: "Μπήκαμε στο Google - μας έστειλε 2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών"

  Φίλης: "Μπήκαμε στο Google - μας έστειλε 2.024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Καταγγελία ότι υπάρχει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών έκανε ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στη Βουλή. Ο ίδιος είπε τα εξής: "μπήκαμε στο google, στην διεύθυνση στατιστικά σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτή η έρευνα μας έστειλε στο αρχείο από το οποίο προκύπτει διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικών και μαθητών κατά συνέπεια και αφορά στατιστικά στοιχεία σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης. 2024 εγγραφές εκατοντάδων εκπαιδευτικών με στοιχεία όπως ονοματεπώνυμο, σχολείο, τάξη, τμήμα, μάθημα, αριθμός μαθητών που συμμετείχαν, διάρκεια μαθήματος, ημερομηνία και προσωπικές σημειώσεις ή παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών".

  Απαντώντας η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία ζήτησε το σχετικό ‘στικάκι’ με τα στοιχεία που είχε ο προκάτοχός της, διαβεβαίωσε ότι θα ελέγξει την καταγγελία. ""Αναφέρατε ένα στοιχείο, θα το εξετάσω με μεγάλο ενδιαφέρον. Οτιδήποτε υπάρχει και αφορά στη λειτουργία και στην διάπραξη αδικημάτων στο σχολικό περιβάλλον, είτε δια ζώσης είτε μη, υπάρχει ενημέρωση του υπουργείου. Θα εξετάσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτό που λέτε, δεν έχω λάβει τέτοια ενημέρωση σαν αυτή που καταθέτετε", τόνισε η υπουργός.

  Η ίδια κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν έχει πρόταση για την εκπαίδευση των μαθητών που λόγω κορονοϊού αναγκάζονται να μείνουν στο σπίτι. "Είστε η δύναμη της άρνησης, θέλετε τους μαθητές στο σκοτάδι, επιθυμούσατε να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία. Ευτυχώς δεν κληθήκατε εσείς να σηκώσετε το βάρος της κρίσης" τόνισε η κ. Κεραμέως.

  Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας ειδικά για την ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος από την τάξη ώστε να παρακολουθούν και τα παιδιά που είναι στο σπίτι με την οποία διαφωνεί εξ ολοκλήρου ο ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια μέθοδος ακολουθείτε και σε άλλες χώρες όπως η Ολλανδία προκειμένου μαθητές με σοβαρά ιατρικά προβλήματα να μην μένουν πίσω στα μαθήματα.

  Ο κ. Φίλης υποστήριξε ότι 1,5 εκατ. ανήλικοι και 200.000 εκπαιδευτικοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι εκτεθειμένοι σε χάκερς. "Είναι μεγάλος ο κίνδυνος" είπε.

  Μ. Ντ.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021