Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Μαϊ-2020 09:21

  Κέντρο ανάπτυξης στην Ελλάδα από την Microsoft - Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη επιχειρήσεων τεχνολογίας

  Κέντρο ανάπτυξης στην Ελλάδα από την Microsoft - Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη επιχειρήσεων τεχνολογίας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Έναν…μεταρρυθμιστικό μαραθώνιο, που εκτείνεται σε βάθος δύο μηνών, τρέχει η κυβέρνηση, στέλνοντας ισχυρά σήματα επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα. Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβερνητική παράταξη να διατηρούν την απόλυτη πολιτική κυριαρχία τους, όπως αυτή αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις, το Μέγαρο Μαξίμου φέρνει στο προσκήνιο σειρά νομοσχεδίων, τα οποία θα περάσουν τις επόμενες εβδομάδες από τη Βουλή. Μόνο στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου έλαβαν…πράσινο φως επτά σχέδια νόμου, στον απόηχο του σήματος Μητσοτάκη για ενίσχυση του μεταρρυθμιστικού κυβερνητικού momentum.

  "Δεν αισθάνομαι αυτή τη στιγμή ότι έχει αλλάξει ο κεντρικός πυρήνας εκσυγχρονισμού της χώρας, αυτή η πολιτική πλατφόρμα πάνω στην οποία εκλεγήκαμε. Ναι, μπορεί να πρέπει να κάνουμε κάποιες προσαρμογές, κάποιες τακτικές κινήσεις, αλλά η βασική μεταρρυθμιστική διάθεση και η δική μου και αυτής της κυβέρνησης, παραμένει όχι απλά ακέραια, ενισχυμένη θα έλεγα", τόνισε, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο "Star", ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που κυβερνητικά στελέχη εκφράζουν την αισιοδοξία τους ότι το πακέτο στήριξης των Βρυξελλών, μπορεί να λειτουργήσει άκρως ενισχυτικά. Με στόχο, η Ελλάδα το 2021 να καταγράψει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης, χτίζοντας επάνω στην αξιοπιστία της και στις μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι κομβικό αφήγημα για το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που επωφελούνται περισσότερο από τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχολιάζουν στελέχη. "Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα της αθόρυβης,  αλλά παραγωγικής και συνεπούς δουλειάς που έκανε η κυβέρνηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο…Είναι το απότοκο της εμπιστοσύνης που δείχνει πια η Ευρώπη προς την Ελλάδα. Προς την Ελλάδα της νέας εποχής, και είναι και η απτή αναγνώριση της μεγάλης αξιοπιστίας που η χώρα μας ανέκτησε τον τελευταίο χρόνο. Η διαχείριση αυτών των μεγάλων ποσών θα πρέπει να γίνει με σχέδιο, θα πρέπει να γίνει με σύνεση. Είναι κεφάλαια τα οποία θα διατίθενται σε βάθος τριετίας. Είναι μία μεγάλη ευκαιρία να μεταμορφώσουμε την πατρίδα μας και να τα χρησιμοποιήσουμε για να μετασχηματίσουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε", τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Στόχος η δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας

  Συζητώντας με τους ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων τεχνολογίας που προσέλκυσαν ξένες επενδύσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς επίσης και με τους εκπροσώπους των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών που τις εμπιστεύτηκαν, δίνοντας παράλληλα ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας, ο κ. Μητσοτάκης κράτησε στην πρώτη γραμμή το στόχο της δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης.

  "Απευθύνω έκκληση στους εκπροσώπους των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας να διαδώσουν το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να βρίσκεται στο πεδίο ενδιαφέροντος των εταιρειών του κλάδου τους. Διαθέτει πολιτική σταθερότητα, ταλαντούχους ανθρώπους, το κατάλληλο ανθρώπινο κεφάλαιο, καθώς και μια κυβέρνηση που θεωρώ ότι αντιλαμβάνεται τι πρέπει να κάνει για να στηρίξει τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που αναπτύσσονται ταχύτατα", επεσήμανε. "Πιστεύω, λοιπόν, ότι η καλύτερη εμπειρία από τη χώρα μας που μπορείτε να διαδώσετε είναι ακριβώς η εμπειρία για την οποία μας μιλήσατε σήμερα, η οποία, μάλιστα, αποτελεί και ένα πάρα πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα. Ελπίζουμε ότι θα δούμε και άλλες ελληνικές επιχειρήσεις να αναπτύσσονται και να προσελκύουν το ενδιαφέρον από το εξωτερικό. Ο στόχος είναι πάντα να δημιουργούμε όσο το δυνατόν περισσότερες νέες και ποιοτικές θέσεις εργασίας στην Ελλάδα και να φροντίζουμε ώστε οι ελληνικές επιχειρήσεις να μας κάνουν υπερήφανους, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στον διεθνή τεχνολογικό τομέα", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

  Σήμα αισιοδοξίας οι επενδύσεις εν μέσω πανδημίας

  Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αποτελούν  ηχηρό σήμα αισιοδοξίας. "Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να διαπιστώνετε ότι οι έως τώρα προσπάθειές σας μπορούν να σας οδηγήσουν στο επόμενο βήμα, για παράδειγμα, στην εξαγορά από μια μεγάλη εταιρεία ή σε μια σημαντική επένδυση από εταιρεία επενδύσεων επιχειρηματικών κεφαλαίων. Καταβάλατε μεγάλες προσπάθειες και εργαστήκατε σκληρά σε πολύ δύσκολες εποχές. Το γεγονός ότι οι συναλλαγές αυτές έλαβαν χώρα κατά τους τελευταίους μήνες, στέλνει ένα σήμα ακόμη μεγαλύτερης αισιοδοξίας", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

  Κέντρο Ανάπτυξης δημιουργεί η Microsoft

  Ο εκπρόσωπος της Microsoft, Charles Lamanna, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα κέντρο ανάπτυξης RPA (Robotic Process Automation) στην Ελλάδα. Όντας το πρώτο κέντρο της Microsoft σε επίπεδο Έρευνας και Ανάπτυξης στη χώρα θα ενισχύσει περαιτέρω τον αντίκτυπο της εξαγοράς στην τοπική οικονομία. 

  Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε επιτυχίες - ορόσημο για την εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας τις πρόσφατες ανακοινώσεις εξαγορών δυο ελληνικών εταιριών, της Softomotive και της Think Silicon από δύο κορυφαίες παγκόσμιες επιχειρήσεις, την Microsoft και την Applied Material αντίστοιχα. Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν, ανήκουν στο δίκτυο του οργανισμού υποστήριξης επιχειρηματικότητας Endeavor Greece. 

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαίνεσε το γεγονός πως δύο όμιλοι παγκόσμιας κλίμακας βρήκαν στην Ελλάδα την τεχνολογία που αναζητούν συστηματικά σε όλο τον κόσμο ενώ απέδωσε τα εύσημα και στην εταιρεία DeepSea που κατάφερε να αντλήσει 3 εκατομμύρια ευρώ από το αγγλικό επενδυτικό σχήμα ETF Partners. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική εταιρία που καταφέρνει να πείσει ένα ισχυρό fund του εξωτερικού να επενδύσει χρήματα στην χώρα μας, εν μέσω της πανδημίας. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ