Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Μαϊ-2020 14:52

  Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Κύπρου - Ισραήλ. Επαναβεβαίωθηκε η σημασία της τριμερούς με Ελλάδα

  Τηλεφωνική επικοινωνία ΥΠΕΞ Κύπρου - Ισραήλ. Επαναβεβαίωθηκε η σημασία της τριμερούς με Ελλάδα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι, τον οποίο και συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων σε μια ιδιαίτερη συγκυρία για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις. Μεταξύ άλλων, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία του Τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, όπως επίσης για την ad hoc θεματική συμμετοχή των ΗΠΑ.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Ασκενάζι, οι δύο υπουργοί αντάλλαξαν επίσης απόψεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού στην Κύπρο και στο Ισραήλ, τις σχέσεις ΕΕ-Ισραήλ, ενώ ανασκόπησαν, ανάμεσα σε άλλα, τις στρατηγικής σημασίας σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και την προοπτική περαιτέρω εμβάθυνσής τους σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

  Οι κύριοι Χριστοδουλίδης και Ασκενάζι συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, δεδομένης και της κοινής προσέγγισης των δύο χωρών για οικοδόμηση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας στην περιοχή, αναφέρεται στην ανακοίνωση του κυπριακού ΥΠΕΞ.

  Ταυτόχρονα, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για τη σημασία του Τριμερούς μηχανισμού συνεργασίας ανάμεσα στην Κύπρο, το Ισραήλ και την Ελλάδα, όπως επίσης για την ad hoc θεματική συμμετοχή των ΗΠΑ.

  Τέλος, ο κ. Ασκενάζι ανταποκρίθηκε θετικά σε πρόσκληση του κ. Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Κύπρο το αμέσως επόμενο διάστημα.

  ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Κυκλοφορεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ

  ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
  29 Απριλίου 2021