Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 22-Μαϊ-2020 23:07

  Χ. Θεοχάρης Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζήτησε τα δικά μας πρωτόκολλα

  Χ. Θεοχάρης Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού ζήτησε τα δικά μας πρωτόκολλα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Τα ελληνικά πρωτόκολλα ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού όπως αποκάλυψε  ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στην Ολομέλεια της Βουλής. "Είμαστε στην πρωτοπορία" τόνισε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος πρότεινε τον MVP του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο ως το πρόσωπο που θα μπορούσε να γίνει ο πρεσβευτής της χώρας φέτος το καλοκαίρι.

  Αστική ευθύνη Ξενοδόχων

  Σε ό,τι αφορά την αστική ευθύνη σε περίπτωση που  κάποιος κολλήσει τον κορονοϊό στο ξενοδοχείο, ο υπουργός ξεκαθάρισε το εξής: "Με ρωτάνε πολλοί για το θέμα αυτό. Τι θα γίνει σε αυτή την περίπτωση; Θα πάει πίσω και θα ζητάει χρήματα; Με αυτή την πολύ σημαντική διάταξη αποσαφηνίζουμε ότι δεν υπάρχει ευθύνη του ξενοδόχου και της τουριστικής επιχείρησης, στο βαθμό που ακολουθεί τα πρωτόκολλα λειτουργίας που θεσμοθετούμε".

  Τι προβλέπουν τα  Πρωτόκολλα

  "Γιατί τα θέλουμε τα πρωτόκολλα; Γιατί το σχέδιο επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού βασίζεται στη διαρκή υγειονομική επιφυλακή, βασίζεται στην ασφάλεια. Δεν θα απεμπολήσει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας την ασφάλεια. Θα είναι πάλι πρώτη μας προτεραιότητα. Γιατί περνάμε -και εδώ θα χρησιμοποιήσω τα λόγια, αν θέλετε, από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού- από το στάδιο της πρόταξης της υγείας με στήριξη της οικονομίας, σε αυτό της τόνωσης της οικονομίας με διαρκή επιφυλακή στην υγεία. Αυτό είναι τώρα το σημερινό στάδιο", τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

  Απαντώντας σε επικρίσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ -νωρίτερα είχε εκφράσει αυτό το ερώτημα η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ Κυριακή Μάλαμα- γιατί ξεκινάει το άνοιγμα από την Αθήνα και μόνο στις 15 Ιουνίου ο υπουργός Τουρισμού είπε: "Τι να απαντήσω στο αυτονόητο, γιατί στις 15 Ιουνίου μόνο στην Αθήνα; Επειδή η πολιτική προστασία μπορεί να έχει καλύτερο έλεγχο για τις πρώτες δεκαπέντε μέρες, να δούμε ότι πάμε καλά; Δεν το καταλαβαίνουμε ότι σταδιακά ανοίγουμε, ώστε να έχουμε την υγεία πρώτη;

  Και αυτή είναι η διαρκής σύγχυση. Από τη μία μας λέτε "φεύγετε μπροστά, τα ανοίγετε όλα" και από την άλλη "γιατί δεν ανοίγετε και τη Χαλκιδική"; Διαλέξτε. Και τα δύο δεν γίνονται. Λέτε "παίρνετε πολλά ρίσκα, αλλά αφήνετε την οικονομία να πέσει, να πεθάνει". Βρείτε ένα σημείο κριτικής και "βαράτε", όχι και από τις δύο μεριές, μονά ζυγά δικά μου!

  Το σχέδιο λέει: Υγειονομικοί κανόνες για το ποιος και πώς θα μπει. Αυστηρά πρωτόκολλα για το ταξίδι και τη διαμονή του εδώ. Η πολιτική προστασία παραμένει ισχυρή με τα συστήματά της. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος είναι πολύ επιτυχημένος σε αυτήν τη διάρκεια της κρίσης, καλείται να μετασχηματίσει τον ρόλο της πολιτικής προστασίας, ώστε να παρακολουθεί και να επιλαμβάνεται γρήγορα των ζητημάτων αυτών, όταν έχουμε κρούσματα.

  Επιχειρησιακό σχέδιο μεταφοράς πόρων του Υπουργείου Υγείας από τις περιοχές με λίγους τουρίστες σε περιοχές με πολλούς τουρίστες. Είκοσι αναλυτές για τα νησιά, για να γίνονται τα τεστ πιο κοντά στα ξενοδοχεία. Εξακόσιες κλίνες Covid. Κάποιες υπάρχουν ήδη, κάποιες θα φτιαχτούν αυτή την περίοδο.

  Τέλος, επιχειρησιακό σχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα από το Λιμενικό, τα ειδικά σκάφη τύπου ΕΚΑΒ, νοσοκομειακά λιμενικά σκάφη, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν τους τουρίστες και τους πολίτες από τα νησιά σε νησιά που έχουν υποδομές.

  Άρα, ο χάρτης της χώρας καλύπτεται. Είτε το ίδιο το νησί έχει κάλυψη, είτε η ηπειρωτική χώρα ή ένα μεγάλο νησί, όπως η Κρήτη, έχει ισχυρότατη κάλυψη ή ένα μικρό νησί καλύπτεται από ένα άλλο, όπως η Αντίπαρος από την Πάρο.

  Με αυτό το σχέδιο έχουμε ασφαλή τουρισμό, τουρισμό ο οποίος δεν θα δημιουργήσει προβλήματα. Θα είμαστε εδώ να το επανεξετάζουμε και να παίρνουμε τις οδηγίες των γιατρών για το πώς θα κάνουμε αυτό το σχέδιο ακόμα καλύτερο. Δεν θα σταματήσουμε".

   

  Διαβάστε ακόμα: 

  * Χ. Θεοχάρης: Πριν το τέλος του μήνα η οριστική λίστα με τις χώρες που θα έχουμε τουριστικές ροές

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ