Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Μαϊ-2020 15:05

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο

  Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Γκάτσιου

  Κάλεσμα στους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες να έρθουν και εφέτος στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός, που συμμετείχε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής του σχήματος της Τετραμερούς Διάσκεψης Ελλάδος - Βουλγαρίας - Ρουμανίας - Σερβίας. Μια τηλεδιάσκεψη που είχε ως αντικείμενο την ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών ανταλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων. 

  Όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι και εφέτος η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο. 

  Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις για την ομαλοποίηση του διασυνοριακού τουρισμού και των μεταφορών, τομείς που επλήγησαν από την υγειονομική κρίση και αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την οικονομική ανάκαμψη των χωρών της περιοχής. 

  Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί γεγονός που θα διευκολύνει την επανάληψη των ταξιδιών επιχειρηματιών, εργαζομένων και τουριστών.  

  Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης από την πλευρά της κυβέρνησης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, η διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης και ο καθηγητής παθολογίας - λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

  Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει αύριο το σχέδιο για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό

  Ένα βήμα πιο κοντά στις ανακοινώσεις για το σχέδιο στήριξης του κλάδου-πυλώνα της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, έρχεται η κυβέρνηση.

  Αύριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το πρόγραμμα για την οικονομία, την εργασία και τον τουρισμό, το οποίο αμέσως μετά θα εξειδικευτεί από τους αρμόδιους υπουργούς. 

  Σύμφωνα με τις επισημάνσεις στελεχών, θα παρέχει ομπρέλα προστασίας στους εργαζόμενους και κίνητρο στις επιχειρήσεις, προκειμένου αυτές να σηκώσουν ρολά και να λειτουργήσουν με κέρδος, στη μετά τον πρώτο κύκλο εποχή του κορονοϊού, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να σημειώνει, σε κάθε περίπτωση, ότι το εφετινό καλοκαίρι δε θα είναι σαν τα προηγούμενα.

  "Κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας, προκειμένου να το πετύχουμε. Εφέτος, λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα", ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ